5.4 Ford Motor Noise Remedy

Den 5,4 liters Triton är en av Ford Motor Company är större och mer pålitliga V-8 motorer. Den 5.4l finns i Ford F150, F250 och F350 pickups, liksom Expedition sports utility vehicle. När motorn är en av de bästa Ford har någonsin konstruerats, utifrån garantireparationer siffror, behöver den vård och korrekt underhåll, liksom alla motorer. Den 5.4l är benägen att tre olika typer av sjuklig motorbuller. Nedan är en undersökning av varje ljud och vad som kan göras för att rätta till det. Oljefilter

Använd professionella filter kvalitet olja. Samtidigt köper filter ekonomi olja kan spara ett par dollar, kommer du bli hälsad på kallstarter med ett rasslande ljud som fortsätter tills motorn nått driftstemperatur. Alla oljefilter är inte gjort samma. Om du skulle dissekera filter kvalitet olja, såsom en Motorcraft, Wix eller Napa Guldlinjen modell, skulle du se en anti-återflödesindex ventil monteras inuti filtret. Syftet med denna ventil är att hålla oljan i motorns övre änden efter det att motorn stängs av. Genom att göra så, är ventilen tåget smörjas direkt vid start, istället för minuter senare efter att oljepumpen har cirkulerat oljan från oljetråget till toppen av motorn. Dissekera en billig olja filter och i huvudsak vad du hittar är ett filtermaterial som liknar ett kaffefilter, vadderade inuti en plåtburk. Om du märker det tickande ljud vid start, se till att byta olja så fort som möjligt och använd ett bra filter kvalitet olja.
Oil

skydda motorn med fabriken rekommenderad olja vikt att hålla andra tickande ljud i schack. Din 5.4L lämnat fabriken med 5w20 eller 5W30 semi-syntetisk olja installeras i maskinrummet. Användning av tjockare oljor, såsom 10W30 eller 20W50, oavsett klimatet, kan överanstränga motorns övre änden när den försöker arbeta med tjockare olja for genom det. När du har installerat den tjockare olja, kommer du antagligen att uppleva ett tickande ljud som liknar det som nämns ovan, som inte dock försvinna när motorn nått driftstemperatur. Ju längre motorn körs med fel olja, kommer den starkare bullret får. Synkroniseringsmekanismen som styr timingen för den övre änden, i slutändan kommer att bli skadad och behöver bytas ut. Så snart du upptäcker det tickande ljud och vet att du har använt de tjockare oljor, har oljan omedelbart bytas ut med den rekommenderade vikten.
Tändstift Trådar

I den osannolika händelse din 5.4L lider av denna nästa buller, vara beredd att spendera allt från $ 200 - $ 5.000 till få den reparerad av en kvalificerad tekniker. Värsta scenarier på hög körsträcka motorer översätter till full motorbyten. I extremt sällsynta fall kan den 5.4L och dess 6.8L V-10 kusin har ett tändstift "spotta" ur topplocket. Detta brukar åtföljas av en hög smäll och ett hamrande ljud som slår i takt med motorn. Om detta händer dig, har din bil bogseras till närmaste kvalificerade serviceverkstad för reparation. Försök att köra det i detta tillstånd kan leda till under kåpan bränder.

I dessa fall förlorar den gängade hylsan i huvudet dess bindning med den omgivande cylinderhuvudet material och skjuter utåt på ett hårt kompressionsslag, mata ut trådar, tändstift och spole-on-plug-enhet. Före 2009, Ford Motor Company förbjuder uttryckligen avdelningar återförsäljare tjänsteleverantörer från att reparera topplocken med Helicoil, en gemensam "quick fix" på eftermarknaden, på grund av risken för svåra motorskador som orsakats av Helicoil oförmåga att avleda värme i samma sätt som den omgivande huvud materialet. Dock släppte Ford en Helicoil kit egen under 2009 som överförs värmen till den omgivande topplocket på ett korrekt sätt. Fråga din rådgivare för denna reparation steg först, innan man godkänner några större reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125557.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.