Vad är livslängden på ett bilbatteri?

De flesta bilbatterier har en genomsnittlig livslängd på tre till fem år. Beroende på hur det används, kan du förkorta livslängden för ett bilbatteri om du inte är försiktig eller öka dess livslängd genom skötsel och användning. Temperatur

extrem värme och kyla kan påverka den kemiska process som används för att generera en avgift. Ett batteri som är utsatt för sådana ytterligheter - speciellt en som saknar en isolerad jacka - kommer att slitas ut i en kort tid
Korta turer
p Om. du ta många korta resor på mindre än 20 minuter, har batteriet inte tid att ladda och dess livslängd förkortas.
Rena Anslutningar

Smuts på batteriets anslutningar stör dess funktion. Rengör anslutningarna med en blandning av två msk. bakpulver till en pint av mineral-fritt vatten och en ren trasa.
Korrosion

Korrosion på terminalerna förkortar batteriets livslängd. Du kan använda terminalen beskyddare sprej till terminalerna två gånger om året för att hålla rost borta.
Auxiliary artiklar

Strålkastarna, radio och andra elektriska funktioner i bilen använder batteriet för sin makt. Om du använder dem utan urskiljning, kommer de att dränera ström från batteriet. För att förhindra att någon makt avlopp, fungerar inte någon av dessa poster när bilen inte är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125550.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.