Hur man byter Hatchback Struts

På en kombi bil, öppnar den bakre luckan och stänger för att avslöja hela bakre halvan av bilen. Men en lucka kan vara mycket tung, och stöds av två Stötdämpare-liknande stöttor, som tar belastningen av luckan och hålla den öppen. Problemet är, när de stag fel, är det extremt svårt att hålla öppna luckan, vilket kan bli ganska besvärligt. Den fungerar kombi strut (s) kommer att behöva ändras. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Broom & Beach handduk
ersätter lucka struts
skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1 < p> Vik handduken i en 1-fot torg och platsen i nära luckan på bilen. Pop luckan och lyft upp det så högt du kan. Placera den hopvikta handduken ovanpå handtaget på kvasten och ställa luckan ner på handduken, så att det stöds och du kan arbeta under den fritt.
2

Placera skruvmejsel mellan klämman på änden av stöttan och bollen på änden av stöttan, och försiktigt vrida skruvmejseln för att lossa klämman. När det skjuts ut, dra bort staget från luckan fästet. Upprepa denna process på den andra änden av stöttan. Om du har en strut som är hålls på plats av en mutter på ena änden, lossa muttern med en skiftnyckel.
3

Skjut ersättande fjäderben på fästen och skjut klippen på plats, låsning staget ner. Upprepa processen på andra sidan, ta sedan bort kvasten och se till att luckan är öppen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125546.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.