Hur vill kolla en generator med en spänning Meter

Generatorer spelar en mycket viktig roll i varje bilens elsystem. En fordonets elektriska system består av tre huvudkomponenter: batteriet, generatorn och spänningsregulatorn. Generatorn håller batteriet laddat och håller allt annat elektriskt i bilen körs. Om din generator är dåligt eller går dåligt, kommer det att rinna sakta batteriet. Tecken på att din generator går dåligt är dim strålkastare eller en långsam start av motorn. Om du tror att din generator går dåligt, är det ganska enkelt att kolla upp det med en voltmeter. Saker du behöver
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen är avstängd. Anslut voltmeter till batteriet. Eftersom batteriet är direkt ansluten till generatorn, testar mätaren generatorn genom att läsa batteriets utgång. Placeringen av batteriet kan variera från fordon till fordon, men är i allmänhet placerad i den främre. Det är oftast i form av en rektangel med en terminal på varje ände av den övre delen av batteriet. En terminal kommer att ha ett plustecken för att visa att det är den positiva polen. Denna terminal kommer ofta ha en röd skyddande klaff som täcker terminalen. Den andra terminalen kommer att ha ett minustecken som visar att det är den negativa terminalen. Fäst den positiva kabeln till den positiva polen på batteriet, genom att vidröra spetsen på den röda kabeln till terminalen med plustecknet. För att ansluta till det negativa, röra den svarta kabeln till terminalen med minustecknet.
2

Starta bilen och låt den gå på tomgång. Kör inte fordonet.
3

Kontrollera avläsningen på voltmätaren. Den bör läsas mellan 13,6 och 14,3 volt. Om spänningen mätaren visar en läsning under 13,6, är generatorn laddar inte ordentligt. Om behandlingen är över 14,3, kan det betyda en trasig kabel. Hursomhelst bör du ersätta din generator.
4

Koppla bort spänningen mätaren genom att vrida bilen utanför och sedan ta bort minuskabeln, följt av pluskabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125530.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.