Hur man byter bränslefilter på Dodge Stratus

Byta bränslefilter på en Dodge Stratus kan vara ett utmanande jobb men många hem mekaniker kan känna sig bekväma med detta på. Filtret är undangömt upp bakom bränsletanken och monterad vid ramen järnväg. Tanken måste sänkas för att nå filtret, så planerar att byta filtret när bränsletanken är nästan tom. Planera en hel dag för jobbet så att du har gott om tid att slutföra det. Du kan plocka upp ett nytt bränslefilter på någon Biltema. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Fuel line snabbkoppling verktygssats
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Avlägsna domkraften men håll det praktiskt eftersom du kommer att använda den igen.
2

Öppna bakluckan på bilen och fäll tillbaka mattan på vänster sida av bålen. Leta bränslepumpen elektriska kontakten och dra ut den. Skjut kablage och kontakt genom hålet i golvet där den kommer in i stammen.
3

Leta avtappningspluggen på botten av bränsletanken och placera ett uppsamlingskärl under rinna. Ta bort pluggen med en skiftnyckel och tillåta bränslet rinna ut ur tanken. Byt avtappningspluggen och dra åt den med en skiftnyckel.
4

Stötta bränsletanken med en domkraft och med en hylsa och spärrskaft, ta bort bulten på förarsidan bränsletank rem. Lossa bulten på passagerarsidan bandet också, men ta inte bort den.
5

Sänk domkraften, så tanken att släppa på förarsidan av bilen. Ta inte bort jack - hålla den under tanken för stöd. Ta bränsleledningarna från filtret med hjälp av en uppsättning av bränsleledning koppla redskap. Dessa finns att hyra eller köpa från de flesta bildelar butiker.
6

Ta monteringsbulten säkra filtret till ramen på bilen och ta bort filtret. Montera ett nytt filter i dess ställe. Montera bulten för filtret och dra åt det med en spärr och uttag.
7

Anslut bränsleledningarna till filtret. Du kommer att behöva använda bränsleledningen snabbkopplingen verktyg för att fästa ledningarna samt att ta bort dem. Verktyget är en liten plastskiva som glider över bränsleledningen och håller snabbkopplingen klipp öppen medan du skjuter raden av eller på filtret.
8

Skjut bränsletanken tillbaka i position och installera förarsidan bränsletank rem. Med en hylsa och spärrskaft, dra åt bultarna på både förarsidan och passagerarsidan bränsletank fästbultar.
9

Skjut bränsle sele pump ledningar tillbaka upp i stammen och anslut kontakten igen i anslutningen i bagageluckan. Lay mattan tillbaka ner i bagageutrymmet och stänga bagageluckan.
10

Hissa upp bilen med domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och häll det bränsle som du dräneras från tanken tillbaka till bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125490.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.