Hur du ändrar Dashboard Lights på en Subaru Forester

Byta glödlampor som motljus instrumentpanelen i Subaru Forester bör ses som en förutsättning för säker körning. Om du inte kan se dina mätare, har du ingen aning om hur snabbt eller långsamt du kör: båda är en allvarlig fara för andra förare. De lampor som lyser på instrumentpanelen sitter bakom mätarna och nås genom att ta bort kombiinstrumentet. Detta är ett bra projekt att genomföra hemma och är lätt att fylla. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Justera lutningen styrningen till den lägsta positionen så att ratten sitter så lite som möjligt. Detta är nödvändigt för avslut när du tar bort kombiinstrumentet.
2

Lokalisera de två skruvarna på ovansidan av ramen som omger kombiinstrumentet. Ta bort dem med en stjärnskruvmejsel och ställa dem på en säker plats för användning vid montering. Dra bezel rakt ut och ta bort den från instrumentpanelen, sätta det åt sidan för nu.
3

Leta reda på de tre skruvarna på kombiinstrumentet som håller fast den på instrumentbrädan. Ta bort alla tre skruvarna med en stjärnskruvmejsel och skruvarna åt sidan. Tappa inte dem eftersom du kommer att behöva dem för att sätta klustret tillbaka senare.
4

Dra klustret rakt ut tills du kan komma åt den elektriska anslutningen på toppen av klustret. Dra ur kontakten och dra klustret hela vägen ut. Du kan nu komma åt kontakterna på baksidan av klustret för lökarna.
5

Vrid lamphållaren moturs för att låsa upp den och dra sockeln och lampan ur klustret. Ta bort lampan från sockeln och ersätta den med en ny lampa. Sätt uttaget tillbaka in i klustret och vrid det medurs tills det låses.
6

Skjut klustret tillbaka in i instrumentbrädan och koppla in den elektriska anslutningen på toppen av klustret. Skjut klustret ända in i instrumentbrädan och justera monteringshålen.
7

Montera de tre skruvarna genom kluster och i instrumentbrädan. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Skjut bezel kombiinstrumentet i instrumentbrädan och montera de två skruvarna. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
8

slå på belysningen och kontrollera att alla kombiinstrumentet arbetar. Kontrollera funktionen av mätare samt. De är elektriska och matas av den kontakt som du tog av klustret, så om det inte är tätt eller korrekt ansluten, kommer mätarna inte att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125404.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.