Hur till Ändra Struts på en Ford Focus

Struts är en del av det tillfälliga upphävandet av Ford Focus. De ger en bra resa och bidra till Focus hyllade köregenskaper. Struts är som chocker som har fjädern integrerade snarare än separat. Om stagen slits ut, kommer inte bara att rida kvalitet och hantering lider överdrivet, men däckslitage sker också. Du kan ändra stagen på din Focus hemma, men du behöver speciella verktyg för att få det gjort. Saker du behöver
Hydraulisk domkraft
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Hex-head nyckeluppsättning
Fjäderkompressor
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter stöttor
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på båda framhjulen.
Sida 2

Lyft framsidan av Focus med hydraulisk domkraft och säkra bilen på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem bort från arbetsytan. Addera 3

unbolt botten av en strut från styrspindeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag, och en skiftnyckel. Sedan skruva isär gungning länkfältet änden från fjäderben med en hex-head-tangenten och och skiftnyckel.
4

Pop huven och skruva isär fjäderbenet från bilen med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Om du kan hålla strut medan unbolting det, ska du undvika att man tappar till marken.
5

Placera fjädern kompressorer på staget våren, dra sedan åt dem med hjälp av en 1/2- tums Ratchet och uttag. Dra åt ena sidan av fjädern kompressorn och sedan de andra, alternerande sidor för att hålla trycket på fjädrarna ens.
6

Placera ett sexkantshuvud nyckel i mitten av toppen av fjäderben, sedan skruva isär fjäderben från locket med hjälp av en skiftnyckel. Det är viktigt här att fjädern har ingen press på det, annars våren kan starta när du kopplar den övre strut bulten.
7

Skjut strut underifrån på våren, ta bump stop och dammskyddet från staget, och skjut de delar på ersättare strut.
8

Skjut ersättare staget på plats genom våren, och dra fast locket med sexkantshuvud och en skiftnyckel . När staget dras åt, koppla våren kompressorer använder 1/2-tums Ratchet och uttag.
9

Håll staget i fender väl och skruva fast fjäderben med fabriken hårdvara och en 3/8-tums Ratchet och uttag. Sedan skruva staget till styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Återanslut krängningshämmare till fjäderben med en hex huvud nyckel och en skiftnyckel.
10

Upprepa steg 3 till 9 för staget på andra sidan av Focus.

11

tillbaka framdäcken, sedan höja fokus från jack står med domkraften, ta bort domkraften och placera bilen tillbaka på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125384.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.