Metoder för att förhindra rost på en ljuddämpare

Bilens ljuddämparen är en av de mest utsatta delarna på bilen. Det är nära marken, där det blir täckt med fukt, lera och smuts. Om det bildas rost och är inte stoppas, kommer det korroderar ljuddämparen är metall, och hela avgassystemet kan behöva bytas ut, vilket kan bli dyrt, beroende på fordonet. Med lite förebyggande underhåll men kan ljuddämparen och avgasröret rost förhindras. Orsaker till Rust

Rost uppstår på en bil eller lastbil ljuddämparen när fukt fastnar på ytan av metallen genom lera och smuts eller när fukt får stanna på toppen av metall där det så småningom korrodera materialet. I områden med kalla, snörika vintrar, är salt används ofta på vägar att bekämpa is och snö. Om saltet får på ett fordons avgassystem, kan det orsaka korrosion. Många avgassystem, särskilt eftermarknaden prestanda avgassystem, är tillverkade av rostfritt stål, som är mer resistent mot rost än vanliga stål. Men även i rostfritt stål rostar så småningom.
Rengöra och underhålla ljuddämpare

Ett sätt att avvärja rost är att regelbundet rengöra ljuddämparen med ett avfettningsmedel eller ett milt renare. Lyft den bakre delen av bilen så att du har tillgång till ljuddämparen. Skölj bort smuts med en slang och vatten. Spraya på renare om det är i en sprayflaska eller doppa en trasa i en hink med vatten och tvätta ljuddämparen. Se till att rengöra runt ljuddämparen svetsar och eventuella klämmor ljuddämpare som håller avgaserna tillsammans. När det är rent, torka den noga med en ren, torr trasa. Gör detta så ofta som möjligt för att bibehålla en rost-fri avgassystemet.
Måla ljuddämpare

annat sätt att förhindra rost från att utvecklas på din ljuddämpare och avgaser är att sprayfärg det. På grund av de höga temperaturer som avgassystem producerar, kommer regelbunden sprayfärg följer inte ljuddämpare när de värms upp och helt enkelt kommer att bränna bort. Använd hög temperatur sidhuvud eller ens grill måla istället. Palla upp fordonet och placera den på pallbockar. Tejpen något nära avgassystemet som du inte vill ha målat. Rengör ljuddämparen med tvål och vatten och torka av den med sprit. Spray 03:57 rockar med hög temperatur färg på ljuddämparen och avgassystemet. Se till att alla svetsar i avgaserna också bli målade.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125349.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.