Automotive Felsökningstips

Har du ett problem med din bil är en av de olyckliga händelser som du kommer sannolikt att stöta på som en bil ägare. Bilar har hundratals delar och veta det som är trasigt kan ofta lätta ditt sinne när du upplever ett nytt problem. Att veta hur du felsöker din bil kan göra dig till en bättre, mer observanta bilägaren och eventuellt spara pengar i reparationer räkningar. Buller
p Om du hör ljud från bilen, försöka ta reda på var det har sitt ursprung. När du hör högt, skrikande ljud som kommer från hjulet, kontrollera om din bromsbeläggen är slitna eller om bromsvätskan är låg. Ett högt skrika från däcken skulle kunna tyda på att bromsarna inte tillämpas.
P Om du hör en högljudd skrika kommer från motorn, kan en eller flera av banden vara lös och behöver skärpas. Om det är kallt ute, se om de skrikigt stannar efter att motorn har haft tid att värma upp. Om den gör det, är bandet upphandlande sannolika och lossa med temperaturen, vilket indikerar att det är löst.
P Om du hör ett klickande ljud från motorn, en av fläktbladen kan böjas och knackar mot dess hölje, eller oljan i motorn är låg och kolven arbetar för hårt. Kontrollera vätskenivån i olja för att förhindra motorskador kolvar.
P Om du hör skrammel under bilen, kan ljuddämparen vara lös. Titta under bilen för att se om det hänger ovanligt lågt.
Läckor från dörren
p Om du upplever läckor, ta en titt på färgen på vätskan släpps ut från fordonet. Om fläcken är svart och tjock, kan axlarna vara läcker. Motorolja är också svart, men det kommer att vara tunn och kommer sannolikt att sjunka in på uppfarten. Om vätskan är klar och har en lukt, är det troligt bromsvätska. Kontrollera att alla bromsslangar är fria från skador. Om du ser en gul, grön, rosa eller orange vätska som är mycket ljus, har du en kylvätska läcka. Kontrollera kylaren för att se till att den fungerar och det finns inga brutna linjer eller sprickor. Om du ser röd vätska, är din överföring läcker. Få detta kontrolleras av en mekaniker direkt.
Luktar

Lukter kan indikera ett allvarligt problem med din bil. Om du inte är en erfaren mekaniker, få din bil kontrolleras av en professionell service. Om det finns en söt lukt i bilen, har du en frostskyddsmedel eller kylvätska läcka. Du kommer troligen att se ånga stiga från under huven också. Om det finns en tjock svart rök och en tung lukt används olja brinner. Stäng av motorn vid gång och få din bil bogseras till en tjänsteleverantör. Om du luktar svavel, eller lukten av ruttnande ägg, har du ett utsläpp problem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125348.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.