Hur att jorda en Plug Trailer ljus på en lastbil

Jordning plugin trailer ljus under installationen avgörande för lamporna att fungera korrekt. Jordledningen fullbordar den elektriska kretsen, och utan det, ljuset kommer antingen inte ljus eller mycket svagt. Ground problem är nr 1 anledningen till lamporna inte fungerar korrekt på fordon och släpvagnar. När du installerar en jordkabel, det finns ett par saker du kan göra för att säkerställa att marken kommer att vara tillräcklig för att din släpvagn lamporna fortsätter att arbeta dag efter dag. Saker du behöver
Grinder eller sander
avbitare
Wire strippor
Krympslang
Fästkontakter
Pressverktyg
Butan fackla
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på ett tomt hål i ramen av din lastbil. Borra inga nya hål om du inte har några andra alternativ. Borrning ytterligare hål kan försvaga ramen.
2

Använd en liten slipmaskin eller slipmaskin för att rengöra ytan runt hålet. Ta bort all rost, smuts eller färg i ca ½ cm runt hålet så att du är jordning till ren metall.
3

Kör din jordkabel från kontakten på lastbil till hålet för att avgöra den längd som behövs. Klipp kabeln till rätt längd med en avbitartång. Strip ca 5/8 tum av isoleringen av tråden med en uppsättning av tråd strippor och vrider exponerade strängarna med fingrarna ihop.
4

Skjut en bit krympslang på kabeln. Installera en crimp-on ring kontakten på kabeln. Sätt in den avskalade änden av kabeln i kontakten, och crimp kontakten på kabeln med ett par crimptång. Skjut krympslang på änden av kontakten, och värma den med en butan brännare tills lim kommer ut i slutet av slangen.
5

Sätt en bult med en stor bricka i hål som du kommer att använda. Skjut ringen kontaktdonen på sida av kolven sticker ut ur hålet, och sätta en stor bricka och mutter på bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel på ena sidan och en hylsa och spärrskaft på den andra.
6

Dra tråden längs ramen så att den inte skadas. Du har nu en bra grund som kommer att pågå i många år framöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125340.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.