Hur man ändrar rotorer på en Mazda 3

De broms rotorer på en Mazda 3 är viktiga komponenter i bilens bromssystem och är de delar som bromsok klämmorna när bromsarna används, vilket i sin tur gör att bilen att bromsa. Rotorer ska inspekteras regelbundet och bytas ut om de är skeva, gjorde eller har blivit för tunn. Byte av rotorerna på en Mazda 3 är inte så svårt av ett jobb med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Platt-head Ratchet skruvmejsel Mössor och Hylsnyckelsats
2-tums förlängning för socket
Breaker bar
7-mm insexnyckel
Gummiklubba
Blue Loctite
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen. Palla upp bilen och placera den säkert på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort hjulen och ställa dem ur vägen.
2

bort fjäderklämman på bromsok fästskruvar med en platt skruvmejsel. Var försiktig när du gör detta sedan i våras kan lossna plötsligt.
3

Ta bort de två plast dammskydd som är fästa på baksidan av bromsok på bromsok bultar. Använd en 7-mm insexnyckel för att ta bort de två bromsok bultar och sprintar.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Använd en längd av tråd eller snöre att knyta bromsok till suspensionen upprätt så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen, vilket potentiellt kan skada linan.
5

bort bromsok fästet genom att ta bort de två bultarna sitter på baksidan av stolpen med en 17-mm hylsa. Använd breaker bar att få tillräckligt med inflytande för att lossa bultarna.
6

Dra rotor rakt ut av navet. Om rotorn fastnat från smuts och rost, använd en mjuk gummiklubba för att knacka rotorn bakifrån för att frigöra det.
7

Skjut den nya rotorn på navet och tråden en lug nut genom att tillfälligt hålla den på plats. Sätt tillbaka bromsok fäste och skruvar med lite blått Loctite på skruvarna.
8

Skjut bromsok över rotorn. Montera de två bromsok bultar, installera om dammskydd och fjäderklämman för bultarna. Avlägsna tappmuttem som användes för att hålla rotorn på plats. Upprepa ovanstående steg på motsatt sida av bilen. Flytta till den bakre delen av bilen.
9

bort fjäderklämman på bromsok fästskruvar med en platt skruvmejsel. Ta bort dammlocket på skruvarna och ta sedan bort bultarna med en 7-mm insexnyckel.
10

Skjut tjocklek av av rotorn, och behålla den med ett snöre eller tråd för att förhindra att den placera någon tyngd på bromsledningen för att undvika skador på linjen.
11

Demontera bultarna för bromsok monteringsfäste som finns på baksidan av fjädring upprätt med en spärr, en 14-mm hylsa och en brytare bar.
12

Skjut rotorn bort av navet. Om det har fastnat från rost och smuts, knacka försiktigt med en gummihammare från baksidan för att frigöra det. På navet
13

Skjut den nya rotorn och hålla den på plats med en lug nut. Sätt tillbaka bromsok fäste med två skruvar.
14

Skjut tjocklek på rotorn och montera de två insexskruvar, dammskydd och låsfjäder. Avlägsna tappmuttem som användes för att hålla tjockleken på plats. Upprepa processen för den andra sidan.
15

tillbaka hjulen och sänk bilen till marken. Från insidan, aktiverar och avaktiverar nödbromsen. På Mazda 3 är nödbromsen självjusterande, och engagera det några gånger kommer att sätta tillbaka den i rätt justering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125321.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.