Hur vill kolla tanklocket på en Mazda Tribute

Mazda Tribute kommer med en varningslampa systemet i instrumentpanelen som kommer att meddela dig om något är fel med din tanklocket. Den Tribute använder en trycksatt mössa som direkt åstadkommer effektiviteten i din avgasreningssystem. Den Tribute kommer upptäcker ett problem med locket och belysa gas ljus mössa varning. Du kan kolla tanklocket på en Mazda Tribute lätt. Det tar bara ca 5 minuter. Saker du behöver
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Slå på tändningen men starta inte bilen. Kontrollera att tanklocket varningslampa lyser. Slå av tändningen.
2

Öppna luckan för att komma åt tanklocket.
3

Avlägsna tanklocket genom att trycka in den och vrida den moturs. Du behöver inte stänga locket långt, bara ca en 1/8 varv för att ta bort det.
4

tillbaka locket. Sätt locket i påfyllningsröret, tryck in och vrid det medurs ett 1/8 varv för att täta den. Mazda Tribute caps är trycksatt och mycket känslig för en ordentlig tätning. Oftast tanklocket varningslampan utlöses av felaktig installation av locket. Försök att vagga locket medan den är i låst läge. Om det rör sig alls, sedan bort det och installera det igen tills den är ordentligt åtskruvad i position.
5

Förvandla din tändningen igen. Om din tanklocket har slocknat, då din mössa är bra. Om din tanklocket lampan fortfarande lyser, då du behöver byta tanklocket, eftersom skador på locket hindrar det från att göra en ordentlig tätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125312.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.