Vad betyder SAE?

Den vanligaste innebörden av förkortningen "SAE" är det av Society of Automotive Engineers, omdöpt "SAE International." Bland annat ställer detta stora samhälle av professionella ingenjörer standarder för bildesign och liknande föremål, såsom kvaliteten på bilmotorolja och fordonets instrumentbräda design. Historia

Enligt SAE, uppstod organisationen i USA mycket tidigt på 20-talet. Då fanns det massor av biltillverkarna och det uppstod ett behov av att fastställa normer för utformning och försvara patent (referens 1). Föreningen startade 1905 och vid 1980 hade 35.000 medlemmar. Några av SAE `s mer kända medlemmarna var Henry Ford och Charles Kettering (referens 1).
Mission

SAE främjar distribution av högkvalitativ teknisk information för sin medlemmar och professionella designers i bil, kommersiella fordon och flygindustrin. SAE fortsätter att stödja enhetliga tekniska standarder inom dessa branscher och även främjar utbildningen av nya tekniker genom olika stipendier, program och tävlingar (referens 2).
Scope
< p> Det nya namnet, SAE International, speglar det faktum att design och utveckling av fordon såsom bilar, bussar och flygplan har blivit global. Det finns nu lokala kapitlen i SAE på platser så olika som Indien, Kina, Rumänien och Brasilien (referens 1).
Aktiviteter

samhället publicerar tidskrifter (t.ex. , "Automobile Engineering Online") och böcker (mer än 100 per år), erbjuder professionell utbildning och anordnar konferenser.
Impact

Den USA-baserade organisationen har haft enormt inflytande på utvecklingen och kvaliteten av motorfordon i hela världen. En av sällskapets `s mest kända standarder för viskositeten hos motoroljor (t.ex." SAE 10W-30 "). En annan välkänd SAE designen standarden är för dimensionering av fordonsindustrin handverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125305.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.