Hur man använder ett batteri Anbud på din Gas Scooter

Att veta hur man använder ett batteri anbudsförfarande för din skoter kan bli mycket användbar för att undvika döda batterier. Som du förmodligen vet, hjälper ditt batteri ditt ljus och signaler, speciellt när motorn är i viloläge eller avstängd. Däremot kan perioder av icke-användning och långa vintrar i ett garage dränera en scooter batteri snabbt, vilket gör att nästa rida en besvikelse innan rulla ut ur garaget. Använda ett anbud undviker detta problem. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Batteri anbud /laddare
Destillerat vatten
Sugrör
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Utbilda dig själv om hur man använder ett batteri anbud och dess olika delar och rattar. De flesta anbuden kommer med instruktioner, och du kan även hitta relevant information från tillverkarens hemsida. Eftersom du kommer att använda el, är det bra att förstå hur var och en av anbudet delar fungerar.
2

Förbered din scooter batteriet för laddning. Du behöver inte nödvändigtvis ta bort batteriet från skoter, men det gör jobbet lättare. Kontrollera att skotern är helt och ta ur kablarna från batteripolerna. Koppla den röda kabeln först från den positiva polen och sedan den svarta kabeln från den negativa polen. Om dina battericeller ser låg, fyll dem med destillerat vatten. Vattnet linje målad på sidan av batteriet kommer att berätta de lägsta och högsta nivåer. Låt aldrig batteriet med lite vatten eftersom det kommer att torka ut och förstöras.
3

Anslut batteriets anbudet terminalerna på batteriet efter att säkra och sätta på ögonskydd. Anslut den svarta kabeln först till den negativa batteripolen. Anslut sedan den röda tråden. Anslut batteriet anbudet i ett eluttag eller kabel för att starta laddningen. Aldrig ladda och slå på anbudet först sedan ansluta till batteriet. Detta kommer att orsaka gnistor och kan starta en brand eller explosion. Addera Laddning och Finishing
4

Låt skotern batteriet laddas. Ett batteri anbud eller sippra laddare kommer att ta tid för en låg batteri, kanske så mycket som en halv dag. Kontrollera om batteriet var några timmar och titta på anbudet ratten för att se om laddflödet är nästan ingen. Anbudet ratten kommer att berätta laddflöde, men det kommer inte alltid visas om batteriet är faktiskt fulladdat, beroende på anbud modellen. Stäng av anbudet, koppla bort batteriet tillfälligt från anbudet och testa det separat med en hand batteri testare om du behöver se batteriets laddningsnivå för noggrannhet. Om fulladdat, då är det dags att avsluta. Om inte fulladdat, anslut, makt anbudet och fortsatt laddning.
5

Koppla bort batteriet, då färdigladdad, genom att först stänga av batteriet anbud och ta bort dess nätkabel från vägguttaget eller strömkällan . Ta sedan bort den röda kabeln först, följt av den svarta kabeln. Återanslut din scooter ledningar till batteriet, med början med den svarta och sedan den röda tråden. Se till att batteriet är säkra och städa upp ditt område. Sedan kan du testa din scooter.
6

Testa batteriet i skotern för att se till att den fungerar ordentligt. Först, slå på tändningen för att driva el men inte att vända på motorn. Pröva dina lampor, signalhorn, bromsljus och rinnande ljus. Om allt arbete på batteriet, då kan du sluta att batteriet fungerar korrekt. Om något förlorar makten nästan så fort du vrider på nyckeln, då finns det en kortslutning i systemet. En bränd säkring kommer att bekräfta denna möjlighet. Du kommer att behöva hitta kort innan du använder batteriet igen, eller problemet fortsätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125297.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.