Typer av ATV Batterier

All Terrain Vehicles, som de flesta moderna motor-drivna fordon, använda en nyckel eller switch start system som bygger på ett batteri för initial effekt. Dessa batterier är av samma grundkonstruktion som kallas bly-syra. De innehåller plåt av bly och blyoxid och innehåller en flytande lösning som består av 35 procent svavelsyra och 65 procent vatten. Den kemiska reaktionen mellan bly och syra genererar elektricitet. Fritidsfordon ställer särskilda krav på batterier eftersom de inte används regelbundet och placera extrema belastningar på elsystemet. Lyckligtvis har en ATV ägare vissa valmöjligheter när det gäller att utrusta sina fordon för makten. Startcykeln

Den första typen av blybatteri kallas startcykeln eller dras igång typ. Dessa har fler plattor som är tunnare än sin djupa cykeln motsvarighet. Denna konstruktion ger dem möjlighet att ge många snabba skurar av full effekt för att starta ett fordon.
Cykliska

Den andra grundläggande typen kallas djup cykel, ofta kallad som en marin batteri, som har tjockare plattor och är konstruerad för att klara många cykler av urladdning och ladda under långa perioder som i att driva elmotorer.
våt eller torr

De kommande valen kallas vått eller torrt, i verkligheten, de är funktionsdugliga och förseglade. Detta innebär att du kan lägga till vatten för att vitalisera batteriet om det är funktionsdugliga, och du kan inte om det är förseglad. Addera AGM (Absorbed Glass Mat)

årsstämma , eller Absorbed Glass Mat, innehåller en glasfiber typ material indränkt i elektrolyt svävande mellan plattorna i batteriet. Teorin är att den reducerade skvalpande håller kemikalien närmare på plattan och ökar effektiviteten. Addera Gel

andra valet är en gel batteri. I denna typ är en kiseldioxid-typ material som tillsätts till elektrolyten för att göra den viskösa och därför mer stabila inom cellen. Båda dessa batterier kan användas i nästan alla vinklar kort av inverterad och kommer inte att läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125293.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.