Hur man gör en Glasfiber brädan

Glasfiber är ett elastiskt material som kan användas för reparationer eller förstärkning över metall, trä och plast skum, bara för att nämna några. För de flesta tillämpningar, såsom fiberglassing en golvskiva, är skikt av glasfibermatta individuellt appliceras och mättades med harts. Glasfiber harts är en tjock vätska som behöver en katalysator för att härda och måste också värme för katalysatorn att kemiskt reagera med hartset. Lufttemperaturen bör vara minst 70 grader Fahrenheit för glasfiber för att härda ordentligt. Glasfiber leveranser kan hittas på din lokala bildelar leverantör eller vid en marina leverans butik. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Dammsugare
Air kvarnen
Slipskiva
Rags
Aceton
1.5-oz. fiberglasmatta
Razor kniv
glasfiberharts
Catalyst
liten hink
omrörningsstaven
filtrulle
Air roller
andningsskydd Flighter Palm sander
200 - grit sandpapper
Visa fler instruktioner
1

bort sätena från bilen. Ta bort eventuella golvmattor eller något annat som täcker durken.
2

Rengör några stora bitar av skräp från golvet och dammsug brädan ren.
3

Sätt på skyddsglasögon och slipa hela brädan. Slipa eventuellt löst eller rostig metall ner till fast metall och putsa hela ytan.
4

Rengör golvet med en trasa och aceton. Torka bort allt fett och smuts rester från ytan. Låt aceton helt torr.
5

Skär glasfibermatta med användning av en rakkniv kniv så att den helt täcker golvet och går upp varje vägg 1/4 tum. Använd det första lagret efter ett mönster och skär ytterligare fyra lager av mattan med varje skikt 1/4 tum mindre än den förra.
6

Blanda glasfiber harts och katalysator i en liten hink med en omrörningsstav . Blöt ut ytan av metallen med hartsblandningen med användning av en 4-tums filtrulle och applicera den första och största lagret av matta. Mätta mattan med hartset med användning av filten valsen. Platta mattan och avlägsna eventuella luftbubblor genom att rulla hela skiktet av matta med en luft vals. Upprepa denna process för varje lager tills alla skikt påföres i golvet. Låt glasfiber hårdnar.
7

Sätt på en respirator och sand den grova ytan av glasfiber med 200-grit sandpapper på en palm slipmaskin. Avlägsna allt damm och sätta sätena bakåt i fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125284.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.