Hur du justerar Ford Ranger Strålkastare

korrekt justering dina strålkastare är en del av rutinmässigt underhåll för alla fordon. Med tiden kan färdas över gropiga vägar eller knuffas omkring av fordonet orsakar strålkastarna ska visas off-center eller korsade. På de flesta bilar, justerar du strålkastarna med hjälp av en skruvmejsel, men nyare fordon ibland kräver ett specialverktyg eller justering spärr. Strålkastare på de flesta modeller av Ford Ranger lastbilar justeras med en Phillips-skruvmejsel, men återigen, kan vissa nyare modeller kräver en Ford justering spärr. Konsultera din instruktionsbok för att avgöra om du behöver det här verktyget. Saker du behöver Begagnad Ford strålkastare justering spärr
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Strålkastarjustering Med Ratchet (Nyare modeller)
1

Placera Ranger på en nivå uppfart ca 15 till 25 meter bort från en vägg eller garageport.
2

Slå på strålkastarna, och observera placeringen av ljusstrålar på väggen eller dörren.
Sida 3

Leta justeringsbulten monterad på insidan av strålkastarna nära botten av strålkastaren. Använd spärrhjulet att vrida bulten som du tittar på väggen för att se placeringen av ljusstrålarna skift. Balkarna ska ligga intill varandra, inte gått över, och pekar rakt och nivå. Beam placering bör inte visas högre än överdelen av vindrutan eller lägre än huven på lastbilen.
Justering med en skruvmejsel
4

Placera din lastbil framför en garageport eller vägg på en plan yta. Aktivera belysningen och observera placeringen av ljusstrålarna på väggen.
5

Leta strålkastarnas justerskruvarna. De bör vara på sidan av strålkastarna mot mitten av lastbilen, åtkomliga framifrån.
6

Vrid skruvarna med en skruvmejsel, och iaktta strålen placering på vägg. Turning skruvarna kommer att ändra den horisontella och vertikala justering. Justera tills strålen placering är proportionerlig och balkar är intill varandra, utan att vara korsade över, och pekar rakt framför lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125252.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.