Hur man tar bort rattstången på en Escalade

The Cadillac Escalade infördes först i slutet av 1990 och är byggd på Chevrolet Tahoe-plattformen, som sådan, den delar en hel del av samma delar och tillbehör. Rattstången inte ofta misslyckas i en Escalade, men det kan behöva tas bort för att ta ut instrumentbrädan och tillgång till A /C kondensor eller andra interna delar. I det här fallet är projektet fordonet en 1999 Cadillac Escalade, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
1/4-tums Ratchet och uttag
platt skruvmejsel
1/2-tums ratchet, förlängning och uttag
Visa fler instruktioner
1

Placera höger fot på bromsen, placera nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge. Dra sedan växelspaken ner hela vägen till läge 1 och luta kolonnen ner. Placera händerna på ramen som går runt stereon och instrumentbrädan, och dra bort det. När den är avstängd, placera växelspaken tillbaka i "Park" och stänga av fordonet.
2

Unbolt nedre delen av instrumentbrädan precis framför förarens knän med 1/4-tums Ratchet och uttag. När det är låste, tryck lätt utåt för att dra loss panelen, avslöjar rattstången.
3

Unbolt svart kåpa som skyddar rattstången med 1/4-tums Ratchet och uttag. Lokalisera manöverlänkage på passagerarsidan av kolonnen. Använd platt skruvmejsel för att bända länksystemet bort av kolonnen och tryck i plasten fliken på sidan av skiftaren bindningen för att frigöra kopplingen från kolonnen. Var noga med att inte bryta plasten runt kopplingen, annars hela kabeln måste bytas ut.
4

skruva isär rattstången från styrlänkaget på brandväggen med 1/4-tums Ratchet och uttag. Tryck sedan in kopplingen genom brandväggen att släppa kolumnen från kopplingen.
5

skruva isär rattstången från instrumentbrädan med 1/2-tums Ratchet och uttag. Samtidigt sänka kolonnen från instrumentpanelen, lossa kabelnätet som förbinder kolumnen till instrumentbrädan. Dra sedan hela kolumnen ur fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125247.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.