Chevrolet Underhåll Checklista

Bil underhåll är en så viktig investering i framtiden för ditt fordon. Chevrolet fordon, liksom alla andra, kräver regelbundet underhåll. Du kan hitta den specifika underhållsplanen i din instruktionsbok, men det finns ett fåtal underhåll som är gemensamma för alla Chevy fordon. Oljebyten

En av de vanligaste underhållsartiklar är byte av motorolja och oljefilter. Detta steg krävs varje 3,000-6,000 miles, eller var 3-6 månader. Hur ofta du behöver byta olja beror på vilken typ av körning du gör, och vilken typ av olja du använder. Syntetisk olja, som är dyrare, varar också längre mellan förändringar. Konventionell olja kan behöva bytas oftare, speciellt om du kör under svåra förhållanden, såsom mycket höga eller mycket låga temperaturer, eller om stop-and-go-körning är en del av din dagliga pendla.
Däck

Däck rotation är en annan standard underhållsrutiner som General Motors rekommenderar för alla Chevy fordon. De flesta bruksanvisningar föreslår rotera däcken varje 6.000 miles. Din manual kommer sannolikt också innehålla ett diagram som visar hur man kan rotera däcken. Vanligtvis innebär passerar de icke-drivhjulen till motsatt hörn av bilen, och flytta drivhjulen antingen rakt framåt eller rakt bakåt.

På SUV med en full-size reservdäck, kan du ha möjlighet att Använd en 5-däck rotation mönster. Men du roterar dina däck, försöka vara konsekvent varje gång du gör. Detta kommer att hjälpa dina däck slits jämnt och så länge som möjligt innan de behöver bytas.
Bromsar

bilens bromsar är en av dess viktigaste säkerhetssystem och bra broms underhåll är avgörande för fordonets säkerhet och prestanda. De flesta Chevy fordon använder skivbromsar i framhjulen och antingen trumma eller skivbromsar på bakhjulen. Kontrollera dina bromsbelägg ofta eftersom det finns ingen tidsram för bromsarna slits ut. En bra tumregel är att kontrollera bromsarna varje gång du rotera däcken. Detta kommer att ge dig en allmän känsla av den hastighet med vilken din bromsarna slits, så att du kan få dem ut innan de blir en skuld.
Inspektioner

många stater, måste alla registrerade bilar in till en årlig kontroll. Dessa inkluderar säkerhetsinspektioner, under vilken en tekniker kommer att titta på bilens bromsar, belysning och annan säkerhetsutrustning, och utsläpp tester att vissa stater använder för att övervaka ett fordons föroreningsnivåer. Även om ditt tillstånd inte kräver säkerhetsinspektioner, kolla dina lampor och andra objekt regelbundet.
Rengöring

En sista bit av underhåll som Chevrolet rekommenderar också är regelbunden rengöring . Även om detta kan verka som en lyx bara tänkt att hålla bilen ser bra ut, är städning också en förutsättning för långsiktig hållbarhet. Förutom att hålla fönstren rena för maximal synlighet, se till att hålla underredet på din bil ren alltför. Detta förebygger rost på avgassystemet och bränsletanken och förhindra stora problem som kan uppstå om någon av dessa system misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125700.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.