Hur att bryta i New Break Pads

Avbrott i en bil s bromsbelägg är viktigt inte bara för bromsarna att pågå hela sin livscykel, nå den fulla potentialen och öka den totala säkerheten för fordonet. Korrekt bruten-in bromsarna kommer att minska möjligheten till bromsen skrikande, och även förbättra hur pedalen och bromsar reagerar tillsammans. Nya rotorer i kombination med nya bromsar kan behöva en något längre avbrott i processen för att bränna bort eventuella antikorrosionsbeläggningar som kan störa bromskraften för fordonet. Saker du behöver
Vehicle
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Pump på bromspedalen några gånger efter att bara byta bromsbelägg för att höja Trycket i ledningarna bromsvätskebehållare och låta kuddar att avräkna mot rotorerna.
2

ta fordonet till en hastighet på ca 60 mph. Värm bromsbelägg och rotorer långsamt genom att försiktigt applicera bromsarna några gånger. Detta kommer att skydda dynorna från chocken av kylan bromsning, vilket kan ge sprickor bildas i dynorna.
3

bromsa bilen hårt genom att trycka ned pedalen kraftigt och tar bilen från 60 till 30 mph plötsligt. Accelerera igen till 60 mph nivå och sedan upprepa processen upp tre gånger, men inte kommit till en punkt.
4

Återgå till 60 mph, upprätta en marschfart och undvik att röra bromsarna om möjligt i ungefär fem minuter. Detta gör att bromsbeläggen svalna till normal arbetstemperatur under körning.
5

Applicera långsamt bromsar för att testa greppet mot rotorerna. Den inbromsning bör vara flytande och smidig och fordonet bör inte ha någon skaka eller vingla närvarande.
6

Upprepa processen om bromsarna inte verkar hantera optimalt. Det kan också krävas om det finns nya kuddar på gamla rotorer som behöver mer priming att arbeta med rotorerna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125241.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.