SBC Motorblock Identifiering

Chevrolet small block V8 designen kallas i vardagligt tal som "SBC" släpptes 1955 och har varit i produktion i över 50 år. Över 90 miljoner har tagits fram i en mängd olika konfigurationer. Chevrolet använde specifika stämplade märken på varje motorblocket för att hjälpa till med identifieringen. Söka koderna

koder Motoridentifikation har stämplats på en "pad" ligger framför den högra topplocket, där det ibland kan döljas av generatorn. Gjutningen datum stämplat på bakre vänstra sidan av blocket, på en fläns framför bellhousing. Vissa motorer hade också nr för ett fordon (vins) stämplat på olika platser, men detta var inte enhetlig.
Tolka Koder

identifieringskod bestod av koden för motorn monteringsfabrik, månad och dag (men inte år) att motorn byggdes, och ett suffix kod. Till exempel skulle motorkod F0118CLW indikera att motorn byggdes i Flint, Michigan, den 18 januari för en 1991 Chevrolet Monte Carlo.

Casting datum gjordes upp av en bokstav för att ange månad, följt av siffrorna för dagen och den sista siffran i året av produktionen. Gjutning datum för blocket för exemplet motorn kan vara L220, vilket skulle tyda på December 22, 1990. Addera ditt VIN-kod

VIN-koden, som inte finns med på alla motorer, är mer komplex. Den innehåller numret division identifiering (t.ex. 1 för Chevrolet), den sista siffran av årsmodell, monteringsfabriken beteckning, och bilens serienummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125239.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.