Hur man byter bromsbeläggen i en Cadillac STS

Korrekt uppmärksamhet på underhåll och service av motorn och andra fordonskomponenter i Cadillac STS kommer att säkerställa att de fungerar med de normer som fastställts av Cadillac och National Highway Traffic Safety Administration. STS ägare kan utföra många lägre Echelon underhållsåtgärder, som att byta bromsbeläggen, med liten mekanisk erfarenhet. Du kan välja att ha en mekaniker byta bromsbeläggen hos din återförsäljare eller bil verkstad, eller du kan byta de gamla kuddar för nya själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Tire block
Däck järn
domkraft
13 mm hylsa
Ratchet
Vise-grepp tång
pallbockar
Visa mer Instruktioner
1

Park Cadillac STS med gott om utrymme att arbeta på båda sidor av bilen. Placera STS i "Park" och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom bakdäcken.
2

Ta bort muttrarna på hjulen på STS, med uttaget sidan av däcket järn.
3

Lyft Cadillac med en domkraft. Placera pallbockar under ramen av fordonet för att ge en stabil plattform att arbeta.
4

bort hjulen.
5

bort bromsoken. De bromsok passa runt rotorerna och innehåller bromsbeläggen. Ta bort bromsok bultar med en 13 mm hylsa och spärrskaft. Det finns två bromsok bultar på sidan av bromsok närmast Cadillacs ram.
6

bort bromsbeläggen från bromsoket. Dynorna är fixerade vid bromsoket genom metallklämmor. Skjut kuddar från bromsoket för hand. Om bromsarna är rostiga, spraya klippen bromsbelägg med kedja smörjmedel eller WD-40 innan du tar bort.
7

Öppna bromsok kolv genom att tvinga kolven spola med bromsok väggen, med hjälp av skruvstäd-grepp tång .
8

Montera de nya bromsbeläggen genom att skjuta metallklämmor på bromsoket. Metallclipsen kommer bosätta sig i ett spår på oket när dynorna är i rätt läge.
9

Byt hjulen och muttrarna. Lyft Cadillac av domkraften står, sedan lämna tillbaka bilen till marken med hjälp av domkraften. Dra åt muttrarna när fordonet är på marken, i sicksack ordning.
10

Aktivera bromsen. Bromspedalen kommer att erbjuda lite motstånd i början. Tryck på bromsen tills svaret normaliseras genom byggandet av bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125224.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.