Vad är u Joints?

U lederna överför rörelsen från motorn till hjulen när det inte är möjligt att göra en rak linje anslutning. Hur fungerar de?
Inte bara för bilar

För att överföra rotationsrörelse från ett objekt till ett annat, är de två objekten förbundna med en axel. Om axeln är inte flexibel, såsom i en bil enhet-axel eller drivaxel måste en böjlig led tillsättas för att eliminera bindning i rörelsen. U fogar används för detta ändamål. Addera Var används de? I en bakhjulsdriven bil

är varje ände av drivaxeln försedd med en u -fog med en ände är ansluten till den bakre delen av transmissionen och den andra till differentialen eller bakaxeln. På en framhjulsdriven bil, har varje halva av framaxeln två lederna som ofta kallas konstant hastighet eller lederna CV. Dessa ansluter sändutmatningen till framhjulen. Som på bilden, kan de användas för icke-fordonsändamål.
Hur vet jag att de är ok?

U-fogar är smart. De arbetar antingen tyst eller signalera sin avsikt att ge dig en mycket dålig dag med buller och vibrationer. Detta är tecken på att du har lite tid att utföra en reparation eller ringa en bärgningsbil.
Skötsel och underhåll

Lyckligtvis är de flesta moderna u-fogar permanentsmorda från fabriken. Deras skyddande hölje, eller starta, bör inspekteras för skador varje gång du byter olja. Äldre bilar har smörjning rördelar som bör servas varje gång du byter olja. Addera när de misslyckas

En behörig hem mekaniker kan ersätta u-fogar med några enkla verktyg som ett skruvstäd, en kulhammare och en skiftnyckel. Axel CV lederna är mer tidskrävande och kräver mer specialiserade verktyg, men kan göras i ditt hem butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125199.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.