Bränsleinsprutare Problem

Spridare leverera luft-bränsleblandningen till motorns cylindrar i många bilar. Problem med dessa enheter kan leda till flera märkbara minskningar av prestanda och funktion. Bekanta dig med de potentiella problemen och deras orsaker kan hjälpa dig att diagnostisera felaktiga bränsleinjektorer tidigt och returnera bilen till gott skick snabbare. Hur Insprutningsmunstycken Work

Bränsleinsprutningsdon levererar bensin till förbränningskammaren med hjälp av en elektrisk magnetventil. När bilen startas är en elektrisk ström skickas till injektorn spolen. Denna ström bringar spolen för att bilda en magnet. Magneten drar en enhet som kallas en tapp från framsidan av ventilen, så att bensin att strömma through.When strömmen stängs av, upphör magnetfältet att existera och tappen går tillbaka till sin viloplats och blockerar flödet av bränsle . Addera Orsaker
begränsning

Fuel, oavsett bakomliggande orsak, är den vanligaste orsaken till minskad prestanda i ett injicerat bränslesystem. Enligt AA1Car.com, en 8 till 10 procent begränsning i bränsle i bara en av en bils injektorer kan orsaka en misfire.A misständning oförbränt syre för att tvinga fram en mager läsning i syresensorn. Denna avläsning kommer att orsaka andra spridare för att kompensera genom att vistas öppet alltför länge, vilket kommer att orsaka alltför rika för en bränsleblandning i de övriga cylindrarna. Detta kan vara skadligt för motorn i vissa fall.

Heat blöt är en vanlig orsak till bränsle begränsning. Värm blöt händer när en motor är avstängd. Restvärmen från motorn förångar bränslet som finns kvar i injektorn, lämnar bakom vaxartade föreningar som kallas oilfins. Eftersom motorn är avstängd, kommer ingenting flöda genom spridarna att tvätta bort oilfins och de hårdnar och inlåning form som begränsar bränsleflödet genom injektorn.
Överväganden

p Alla bensin inte är skapade lika. Tyvärr har vissa tillverkare försöker spara kostnader genom att minska tvättmedel nivåer, eller genom att byta till en mindre effektiv tvättmedel.

Rengöringsmedel kontroll insättningar gasen lämnar kvar i systemet. De mindre effektiva tvättmedel tenderar att lämna efter sig mer uppbyggd som kan orsaka igensättning i bränsleinjektorsystem.

Enligt AA1Car.com, innehåller så mycket som 85 procent av den bensin som säljs i USA är mindre än den rekommenderade mängd bränsle tillsatser för att kontrollera detta problem.
Lösningar

Injector rengöring rutiner för att rensa ut insättningar och omvänt bränsle begränsning kan variera från ett bränsle injektor renare lösning köps från butik och hälls i tanken till avlägsnandet av injektorer för rengöring.

mer delaktiga rengöringsrutiner klassificeras som på bil eller off-bil rengöring. On-bil rengöring sker utan avlägsnande av bränslespridare. Använda trycksatt utrustning, är ett lösningsmedel drivs genom bränsleledningen medan motorn är igång. Lösningsmedlet kommer att avlägsna eventuella avlagringar i spridarna och ventiler och inne i förbränningskammaren i många cases.For de värsta problemen med smutsiga injektorer, kommer en mekaniker bort insprutningssystemet och ge dem en mer noggrann rengöring. Denna process kan omfatta användning av ett ultraljudsbad i de mest allvarliga fallen.
Identification

Symtom att en bils insprutningssystem har problem kan omfatta grov tomgång, misständning, tveka när man försöker accelerera, och en märkbar effekt och minskad bränsleförbrukning. I många fall där stränga utsläpp testning krävs, kan ett bränsle injektor problem göra din bil producera betydligt mer utsläpp, enligt AA1Car.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125194.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.