Hur installera nya mätare i Gamla bilar

Bilar använder mätare för att visa en myriad av uppgifter, från hastighet till motorvarv. Mätare är utan tvekan den viktigaste delen av förarens inställning, eftersom de tillåter föraren att övervaka bilens interna arbete. Däremot kan mätare gå dåligt precis som alla andra delar på bilen, speciellt på äldre bilar. Oavsett om det är en del av en restaurering eller bara en vanlig reparation, måste mätarna bytas ut om de går sönder, eftersom det är olagligt att köra bil utan dem. Saker du behöver
Skruvmejselsats
ersätter gauge cluster
Visa fler instruktioner
1

parkera din gamla bil i ditt garage eller någonstans utom synhåll eftersom denna reparation Förfarandet kommer att se ut som du försöker stjäla stereon eller varmtråd bilen. Engagera nödbromsen för att hålla bilen stadigt och förhindra eventuell växel slirning. Töm ut handskfacket och öppna båda framdörrarna.
2

Demontera handskfacket genom att lossa Philips skruvar som håller fast gångjärnen. Dra locket handskfacket ner och sedan ut. Loss de två skruvarna i handskfacket att skruven in i botten av instrumentpanelen. Ta bort skruvarna längs den högra sidan av instrumentbrädan, där den främre högra dörren stängs över sidan. Ta sedan bort skruvarna längs vänster sida av instrumentpanelen.
3

Work en platt skruvmejsel längs sömmen på instrumentbrädan så att den hoppar upp från klämmorna. Var försiktig med äldre bilar som streck kan ha blivit sköra med tiden och kan splittras, speciellt de gjorda av bakelit. Dra instrumentbrädan av för hand när den är frånkopplad och placera det någonstans det inte kommer att bli trampade på. Lossa fästskruven på vardera sidan av den gamla mätaren klustret. Dra sedan den gamla mätaren klustret ut och lossa de elektriska ledningarna från baksidan. Anslut den nya mätaren klustret i de elektriska ledningarna
4

och skjut sedan klustret ned i instrumentpanelen ram. Skruva i fästskruvarna på båda sidor tills klustret jämnhöjd med ramen. Placera instrumentpanelen över toppen och tryck nedåt tills du hör klick av klämmorna. Skruva sedan i sidorna av instrumentpanelen. Sätt tillbaka handskfacket och vända bilen på. Leta efter mätaren klustret att registrera motorns tomgång och temperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131528.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.