Hur vet man att en Knock Sensor är dåligt?

Knackningssensorn är en liten del i en bilmotor. Det hjälper till att reglera luft-bränsleblandning som kommer in i motorn och meddelar bilens dator när motorn knackar. Det stoppar bränslet exploderar i cylindern och låter det brinna smidigt som den borde. En dålig knock sensor kan orsaka prestandaproblem och konstiga ljud i bilen. Det finns några sätt att du kan avgöra om du behöver byta knackningssensorn. Instruktioner
1

Lyssna efter en knackning eller stöta ljud under din huv, särskilt runt motorn. Detta är den mest talande tecken på en möjlig knackningssensor problem. En ihållande knackar ljud innebär att knock sensorn är trasig eller sprucken och inte kommunicerar med bilens dator för att rätta till problemet. Det knackar ljudet är vanligast när du kör i höga hastigheter.
2

Övervaka din gas körsträcka. När knock sensorn är dålig din gas kommer att bränna snabbare, så titta på din gas mätare dagligen. Om du använder mer gas för att köra samma sträcka, då det kan vara ett fel som innebär att din knock sensor.
3

Kontrollera bilen för tröghet och acceleration frågor. När knackningssensorn är dåligt, kommer bilen inte att nå högre hastigheter så snabbt --- motorn måste arbeta hårdare för att nå önskad hastighet.
4

Få ett diagnostiskt test för att bekräfta ditt misstankar. Gå till en mekaniker eller auto delar butik och få detta test gjort på din bil. Några stora bildelar butiker erbjuder denna tjänst gratis, eftersom det skulle kunna leda till en försäljning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125134.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.