Hur man installerar hjulbultar

Det finns flera skäl till varför du kanske behöver installera längre hjulbultar, som är den komponent som hjulen sitter fast på. Om du planerar på att driva hjul spacers på din bil för att göra banan bredare för bättre hantering och en bättre titt, kanske du vill installera hjulbultar. På tävlingsbilar är hjultapparna ofta ersatts med mer hållbara dubbar för att klara påfrestningarna i racing. Saker du behöver
hjulbultar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Jack och jackstands
Gummiklubba
Press (för vissa modeller)
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på hjulen. Palla upp fordonet med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Ta bort hjulen.
2

bort bromsoket, som arbetar på ett hjul i taget. Rådfråga din verkstadshandbok för detaljerad vägbeskrivning. Tjockleken är vanligtvis hålls på med två stora bultar bakom rotorn.
3

Inspektera hjulnavet där reglarna är monterade. De dubbar pressas in från baksidan. På vissa modeller navet inte behöver tas bort, men på de flesta det förmodligen kommer att behöva tas bort.
4

bort navet. Detta är vanligtvis hålls på med en stor center mutter. Navet och hjulet dubbar på en arbetsbänk
5

Place. Använd en gummiklubba för att knacka reglarna ut från framsidan (hjulsidan) av navet. Du kan behöva rotera vissa delar bakom navet om de fortfarande fast att det finns tillräckligt utrymme för stud borttagning.
6

Skjut nya reglarna i hålen som den gamla dubbar togs bort från. Den dubbar bör ha en räfflad bas som kommer att greppa hålet.
7

Knacka de nya reglarna på plats. Om de är svåra att utnyttja i, placera en lug nut på utsidan av tappen och dra åt tills tappen dras tätt i hålet. Några dubbar kan kräva användning av en press för att få dem ordentligt installerad.
8

Montera navet och alla de delar som togs bort. Byt ut hjulet och sänk bilen av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125121.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.