Varför min Vindrutetorkare gnisslar?

Få saker i livet är så irriterande som kör på vägen i regnet med den medföljande knyst av vindrutetorkarna. Du kan inte komma undan det, och du vet inte varför de gnisslande. Ta sig tid att upptäcka och åtgärda källan till gnissla kan inte bara rädda dig från denna störning, men kan också spara dina vindrutetorkare eller din vindruta glas. Ålder

Vindrutetorkare börjar brytas ned den dag de är installerade och har en relativt kort livslängd. Ännu dyrare torkare bara varar i genomsnitt sex till nio månader. På platser där det inte regnar mycket, kan gummit på torkarbladet blir torrt och sprött från glömska. I fuktigare områden, bladen slits ut från konstant användning. Både överutnyttjas och underutnyttjat torkarblad kan orsaka gnissel på en vindruta eftersom gummit inte bildar en tät förslutning mot glaset.
Ansamling

ansamling av smuts eller vax på torkarbladen eller vindrutan kan också orsaka gnissel. Föroreningar kan skrapa mot glas och lossa tätningen mellan fönstret och torkaren. Eftersom vindrutetorkarna fungerar som en gummiskrapa, de arbetar bäst när både glaset och gummit är rena. Vax uppbyggd på glas kan göra vindrutetorkare hoppa och skrika.
Defekter

Även små skärsår i en gummi torkarblad kan orsaka gnissel. De kan också allvarligt repa fönsterglas, lämnar typ av skador på vindrutor som endast kan åtgärdas genom att byta ut glaset. Kör aldrig vindrutetorkare över is eller skräp som löv, som kan slita gummi på torkarna.
Torkarenhet

torkarenheten också kan skapa finfina problem om ramen är böjda eller skadade. Fjädern som håller armen måste hålla spänningen tillräckligt stram mellan bladet och fönster så att luften inte blir mellan dem för att orsaka gnissel eller hoppa. Ibland ventilenheten i torkarmotorn behöver smörjas. Delarna är små och svåra att komma åt så det är oftast bäst att lämna detta till en kvalificerad mekaniker.
Solution

Det bästa försvaret är ett bra anfall när det gäller pipig vindrutetorkarna. Håll vindrutan ren och fri från skräp. Tvätta dina fönster varje gång du fyller på gas och köra en trasa över torkarbladet att hålla den ren. Speciella smörjmedel som används på torkarbladen kan hjälpa till att hålla gummit mjukt och böjligt. Kör aldrig torkare över frostat eller iskalla glas. Senaste, ersätta din vindrutetorkarna varje halvår eller så snart du märker ett problem som inte kan åtgärdas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125091.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.