Mynningsstorlekar Fläns Instruktioner

mätflänsar är en av de mest mångsidiga och kostnadseffektiva av alla flödesmätare. De används ofta inom industri och kraftproduktion för att mäta flöden av vätskor, gas och ånga. Deras produktion är ett differentialtryck, som är proportionell mot kvadratroten av den anvisade flödesområdet. Även denna egenskap begränsar deras sortiment, de är exceptionellt repeterbara. Detta gör dem utmärkta för att driva en kontinuerlig process just vid en validerad enda flöde värde. Orifice Plate Flänsar

en strypfläns är installerad i en rörledning genom att klämma den mellan två flänsar med öppning med en packning på varje sida av plattan för en trycktät tätning. Varje fläns har svetsats till en av de två motsatta rörändar, till följd av en tvärsnittsvy snitt genom röret. Varje fläns är en ring omkring en tum tjock, med fyra eller flera genomgående bultar som håller de båda flänsarna tillsammans, effektivt åter fästa ändarna av röret till vilka de är svetsade. Varje öppning flänsen har ett hål borrat från dess yttre omkrets till insidan av röret, så att tryck på varje sida av öppningsplåten är åtkomlig utanför röret. Hålen är gängade emot vanliga rörkopplingar. Dessa är anslutna via slangen till differenstryck mätinstrument, som sedan i sin tur sänder ett flöde värde för indikering och styrning. Tillverkas från
mätflänsar

mätflänsar stål eller rostfritt stål. De ser ut som ping-pong paddlar med ett hål i mitten, där paddeln kroppen är helt rund för att passa koncentriskt mellan de två flänsarna. Den rektangulära sidohandtag underlättar centrering plåten mellan flänsarna. Hålet i mitten är noggrant uttråkad och är avsiktligt mindre än den inre diametern av rörledningen för att skapa begränsningen till flödet. Denna begränsning resulterar i tryckskillnaden som kan mätas för att sluta sig till flödet i röret. Det högre trycket är alltid från uppströmssidan av öppningsplattan, eftersom den positiva är det som driver flödet genom hålet. Förhållandet mellan håldiameter till den inre diametern på röret kallas betaförhållande. Den betaförhållande beräknas normalt genom öppningen tillverkaren baserad på alla viktiga data om flödet ansökan, inklusive strömmande mediet, högsta och lägsta priser flöden, temperaturer och tryck. Denna beräkning garanterar maximal noggrannhet och reglerområde för flödesmätning.
Slangar Överväganden

Förutsatt horisontella rörledningar, gas flödesöppning applikationer normalt har slangen som kommer från flänsar vid antingen klockan tio eller två positionerna klockan, med processgivaren ovanför rörledningen. Detta gör att eventuell kondens att rinna ner i röret, vilket innebär att endast gas i rörbanor. För vätskor, är fyllda slangar ben rekommenderas antingen åtta eller klockan fyra positioner för att säkerställa att eventuell innesluten luft sugs tillbaka in i rörledningen och slangen benen helt fyllda med vätska. Dessa metoder säkerställa bästa noggrannhet.
Square Root Issue

Modern elektronisk och digital instrumentering normalt extraherar kvadratroten funktion som är normalt att öppningen applikationer plattan flöde. Detta resulterar i linjära indikator avläsningar. Eftersom noggrannheten snabbt bryts ned under ca 30 procent av flödet som inträffar vid ungefär 9 procent av differential, är öppningen ansökningar normalt begränsad till cirka två eller tre ett varv ned förhållandet, förhållandet mellan högsta och lägsta flöde värden.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125075.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.