Hur får man en bil redo för Sub Zero Cold

Vinter körförhållanden kan vara farligt nog. När temperaturen sjunker under noll, bara få bilen igång kan vara en utmaning nog. Medan de flesta människor kan bara uppleva ett par veckor eller månader i sådana förhållanden, att ha en pålitlig bil för att hjälpa till att få oss genom att tiden är avgörande. Det kan rädda dig från dyra reparationer, men ännu viktigare, kan det spara ännu ditt liv. Nyckeln är förberedelser innan minusgrader inträffar. Saker du behöver
Batteritestare
Startkablar eller booster pack
Bärbar luftkompressor
ringtryckmätaren
Automobile mobiltelefon laddare
Ficklampa (företrädesvis vev-drivna)
Ljus
Matcher
Lättare
Block värmare
UL-klassad yttre förlängningssladd
Kylvätska testare
tvättsprit
Vinter-rankade Vindrutespolare
Reservdelar drivremmar
Reservdelar torkarblad
Emergency förbandslåda
Filtar /sovsäckar
Reservdelar vinterkläder
Konserver eller MRE (menyer-ready-to-eat) katalog Snacks
Portable bil hytt värmare
Batteriladdare
Bil skrapa
Broom eller bilborstar
Visa fler instruktioner
Prepping bilen innan du lämnar
1

Ha ett block värmare installerad eller installera en själv. Blockuppvärmare ge värme till motorns vätskor, vilket är avgörande för att starta i minusgrader. De värmer kylvätskan och motoroljan genom att vara ansluten till en AC exteriör förlängningssladd. Detta kommer att säkerställa att kylvätska och motorolja i blocket hålla värmen, vilket kommer att hjälpa motorn startas och ge snabbare cab uppvärmningen och avfrostning.
2

Testa batteriet för kall-cranking amp utgång före vintern. Placera en batteriladdare på en underhållsladdning inställning kommer också att ge värme till batteriet och bistå vid start av bilen. Det kommer också att bidra till att se till att batteriet är helt vistelser debiteras. Kalla temperaturer, speciellt under noll, kan minska kall-cranking utgången av ett fulladdat batteri med 1/3 av sin potential. Har batteriet bytas om testet bestämmer kalla-cranking amp utgång äventyras.
3

Kontrollera kylvätskan eller har det kontrolleras för temperatur och pH-balans. Rak frostskyddsmedel eller overdiluted frostskyddsmedel kan äventyra motorblocket. Kontrollera att expansionskärlet och kylaren är både full och temperaturen och balans är tillräcklig för vinterväder
4

Kontrollera alla andra vätskor, såsom vindrutan bricka, olja och transmissionsolja för att säkerställa de nivåer är toppad. En vinter grade olja kan ersättas under svåra vintermånaderna vid behov. Använd en vinter-rated vindrutan tvätta och lägga ytterligare en halv pint tvättsprit till reservoaren för att förhindra linjer och kopplingar linje från isbildning.
5

Lyft dina knivar Vindrutetorkare i stående ställning när parkerade. Detta kommer att förhindra att gummiblad fryser på vindrutan, vilket kan äventyra deras effektivitet.
Prepping av bilen för att lämna
6

ladda din mobiltelefon och har en bil mobiltelefon laddare för att hålla dem laddade om det behövs innan du lämnar.
7

Stock stammen med filtar och sovsäckar, reservdelar vinterkläder och en bärbar bil värmare om så önskas. I en nödsituation kan dessa poster hjälper dig att hålla dig varm i det inre av bilen. Att ha ett litet utbud av mat, snacks och vatten kommer också att hjälpa överlevnadschansen vid en katastrof.
8

Placera en portabel kompressor reservdelar verktyg, ett batteri booster pack eller kablar startkablar och enkla reservdelar i bålen liksom. En extra drivrem och en uppsättning av torkarblad, i händelse de på fordonet misslyckas, kommer hjälpa dig att komma dit du behöver gå.
9

Placera ett ljus eller ljus, tändstickor eller tändare, en ficklampa, helst vev-drivs som batterier kommer också äventyras i sträng kyla,. en ringtryckmätaren och en akut första hjälpen-kit i handskfacket eller mittkonsolen

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125035.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.