Kännetecken för en dålig Huvudcylinder i Brakes

När en broms huvudcylinder är dåligt, vissa symptom visar tydligt problemet. I allmänhet kommer en dålig huvudcylinder läcka bromsvätska. Eftersom hela systemet är beroende av hydraultryck för att driva, bör problemet lösas direkt för att minska risken för ett totalt fel på bromsarna. Karaktäristiska symtomen

läcka kan vara extern eller intern - antingen sätt, kommer du att märka att bromspedalen sjunker i golvet när den pressas under en längre tid, ett fenomen som kallas "längre resor". Externa läcker förbi den bakre kolven kommer ofta kunna styrkas med bromsvätska på den bakre bagageutrymmet och på brandväggen (panelen som skiljer motorrummet från resten av bilen). En varningslampa på instrumentbrädan kan komma på om systemet trycket blir för lågt.
Fakta

Hydrauliska system förlitar sig på inre tryck för att utföra uppgifter som att stoppa rörelsen hos en fortkörning £ 2000 fordon via bromsarna. Om det finns en läcka i din broms huvudcylinder, dröj inte serva problemet. Problemet kan inte vara uppenbart om du kontrollera vätskenivån, eftersom en intern läcka inte påverkar den totala mängden vätska i systemet. Huvudcylindern har en reservoar som kan kontrolleras, men om mer än ett uns eller två av vätska behövs, är det troligt att det finns en läcka någonstans i systemet.
Components

De grundläggande delarna av en broms huvudcylinder är ett hus, reservoar, kolv, gummi kopp och boot, kvarvarande tryckreglerventiler och en returfjäder. De flesta moderna bilar använder slavcylindrar med två kolvar så att om det finns en läcka på en sida, kommer den andra fortfarande kunna ge bromskraft till två hjul.
Funktion

huvudbromscylindern utvecklar hydraultryck, utjämnar trycket över systemet, upprätthåller ett tillstånd av fullständig vätskenivån som bromsbeläggen slitage och håller en liten mängd av tryck för att hindra föroreningar från att komma in i systemet.

Byt eller Rebuild

flesta butiker kommer helt enkelt att ersätta en dålig cylinder broms master, men det finns en möjlighet att få din ombyggda, om du föredrar en lösning som skapar mindre avfall. Vanligtvis, när en huvudcylinder byggs, är det tas isär och cylindern är finslipade och ventilerna och koppar kolven ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125020.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.