Hur du ändrar Pluggar på en aluminium huvud Engine

En motorns tändstift är en viktig del i tändsystemet. Pluggarna leverera den gnista som antänder bränslet och luftblandningen i cylindrarna. Smutsiga eller gamla pluggar kan ofta köra grov, ger dåliga resultat, påverka bränsleekonomin eller förhindra motorn från att gå alls. Ändra pluggar på en motor med en aluminium huvud är i princip samma som någon annan motor, med några smärre skillnader. Saker du behöver
Tändstift
Tändstiftshylsa
Tändstift gapper
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna innan du installerar pluggarna . Eftersom aluminium är relativt mjukt, det är större chans att strippa eller skada pluggar om de tas bort och installeras när motorn är varm.
2

bort tändkablarna från tändstiften. Drag trådarna genom att hålla dem tätt precis där de fäster vid de pluggar och sedan dra ordentligt, men långsamt. Du bör höra ett ljud pop när trådarna släpper ur propparna. Inte bara ta tag i tändkablarna och dra på dem, eftersom detta kan skada ledningarna. Notera varje cylinder trådarna går till med maskeringstejp och en markör. Om din bil använder en spole på gnista arrangemang, kontakta din ägarens eller verkstadshandbok för korrekt avlägsnande av spolarna. Addera 3

Ta bort tändstiften med ett tändstift socket. En tändstiftshylsor har vanligtvis en T-handtag, men det kan också vara ett uttag som du kan använda vid slutet av en spärr. Skjut hylsan över änden av tändstiftet tills du känner att den plats i den sexkantiga delen av pluggen.
4

Vrid sockeln moturs för att ta bort pluggen. Upprepa för alla pluggar.
5

Gap de nya stiften med ett tändstift gapper till fabriken specifikationer. Detta sträcker sig vanligtvis från 0,028 inches till 0,034 inches eller större. Rådfråga din butik handbok för korrekt gap. Ställa rätt gapet är en viktig del av förändrade pluggar.
6

Dra åt pluggarna tillbaka in i topplocken, försiktigt så att inte korsa-trä dem eftersom de är installerade. Använd en momentnyckel för att försiktigt dra dem till tillverkarens specifikationer. För aluminium huvuden, varierar detta vanligtvis från 18 ft /lb till 34 ft /lbs.
7

tillbaka tändkablarna till rätt cylindrarna. Starta bilen för att se till att den skjuter på alla cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125008.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.