Hur Borra & Tryck en Hole

borrning och gängning hål i plåten är en enkel process som, om det utförs korrekt, kommer att resultera i en strukturellt sund gängad anslutning. Storleken av borrkronan som används för att skapa hålet är den viktigaste faktorn vid bestämning av styrkan i den färdiga gängade hålet. En överdimensionerad borr kommer att skapa en lös anslutning mellan gängorna på bulten och trådarna inom det gängade hålet. Undersizing hålet kommer att resultera i brutna kranar och en fullständigt samband mellan bulten och det gängade hålet. Saker du behöver
Måttband
Scribe
Körnare
Hammer
borra och gänga diagram
Drill
Kapning och gängvätska bit
Borrsats
Tryck in
Tap tee hantera
Rena trasor
Grinder
Flapper hjul
Visa fler instruktioner
1

markera platsen för det gängade hålet med måttband och skrivare. Med körnare och hammare, mittmarkering hålets placering.
2

Se borren och knacka diagram för att bestämma rätt storlek på borren som krävs för kranen. Om hålet är större än 1/2 tum, måste du borra ett styrhål innan du kan borra sista hålet storlek. Använd inte ett pilothål som är större än 40 procent av diametern hos den slutliga hålstorlek. En större pilot hål kommer att orsaka den slutgiltiga borr för att binda och bryta, vilket resulterar i en dålig sista hålet kvalitet eller skada för personen borra hålet. Addera 3

Sätt in borren i borra. Ansök skärvätska till centrum märket som du placerat på metallen och på borrkronan. Borra hål genom metallen, med stadigt tryck. Applicera ytterligare skärvätska som behövs för att hålla borren sval. Om du borrar i rostfritt stål, pumpa avtryckaren för att hålla borren rör sig långsamt. Ökade borrning hastigheter kommer att resultera i din borr värma upp och förlorar sin hypermoderna. Med rostfritt stål, är långsammare alltid bättre.
4

Rengör spån från runt det borrade området med en ren trasa. Sätt rätt kranen till tee handtaget. En borr kan användas för att köra kranen genom hålet, men det rekommenderas inte eftersom även mindre tryck än rakt ner kommer att bryta den bräckliga hårdmetall kranen. Coat kranen med styckning och
5

Liberally gängvätska. Med kranen riktas rakt med hålet, vrid tee handtaget medurs för att börja knacka hålet. Om du knacka för vänsterhänta trådar, måste du slå på tee handtaget moturs för kranen att starta i hålet.
6

Eliminera knacka bindande genom att vrida tee handtag bakåt 1 /4 av ett varv efter varje varv av tee handtaget. Den 1/4 varv tillbaka kommer att ta bort arkivering uppbyggnad från framkanten av kranen. Ansök gängvätska till kranen innan du fortsätter kranen i hålet.
7

Omvänd kranen för att ta bort den från det gängade hålet. Fäst klaffen hjulet till kvarnen och ta bort skägg från hålet. Testa gängorna med rätt storlek bulten för att säkerställa att bultgängorna korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124998.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.