Hur hitta ett förhållande Truck Axel

Att känna din lastbil axel förhållandet är viktig information om du omprogrammering du hastighetsmätare dator eller vill byta ut växlarna för att behålla din lastbil stock acceleration efter installation större eller mindre däck. Detta är en viktig faktor, med tanke på att öka däckstorlek effektivt minskar din lastbil axel ratio, orsakar det att kännas som om det hade högre utväxling än den gör. Även om detta kan faktiskt vara bra för gas körsträcka, inte minskar det avsevärt mängden vridmoment din lastbil sätter till marken, och därmed dess acceleration. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 Jack står
Strap-typ måttband (metrisk) katalog Vit fett penna
Silvertejp
Lod
Kalkylator Review 2 assistenter
Visa fler instruktioner
1

Blockera framdäcken, och se till att de stoppklossar är ordentligt bär fordonets vikt.
2

Placera domkraften på ena sidan av axeln, höja bilen så att däcket rensar marken från 2 till 3 inches och sätt i stödbenet.
3

Omvänd funktion på den andra sida av fordonet, vilket gör att hela bakre änden lyfts från marken. strängen slutet av lodet till fender ovanför däcket
4

silvertejp, så att så strängen ställer upp med centrum av hjulet. Markera däcket under sträng med fett penna så de två laguppställningen.
5

Rengör drivaxel med lösningsmedel, och markera den och differentialhuset med ett fett penna för att skapa inriktningsmärken.

6

Mät drivaxeln omkrets i cm och notera din mätning.
7

Har en assistent håller omärkta hjulet (om du använder en öppen differential), medan den andra roterar den markerade hjulet moturs tills referensmarkeringen kommer tillbaka runt till vila under sträng.
8

Räkna antalet gånger drivaxeln referens märke passerar referensmarkeringen på differentialhuset. Drivaxeln märket kommer att passera den differentiella märket på sista varvet och stannat förbi det.
9

Använd remmen tejp för att mäta avståndet mellan differentialen referensmarkeringen och drivaxeln märket i . rotationsriktningen
10

Dela denna mätning av omkretsen av drivaxeln, och lägga hela revolutionen numret, som i detta exempel:

drivaxeln omkrets: 10 cmWhole revolutioner: 3Distance förbi diff referensmarkering: 4 cm

10/4 = .25

3 + 0,25 = 3,25

Axle ratio = 3,25-1
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124975.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.