Hur ofta ska man Grease Hjullager på en trailer?

Om ett släp drar hästar eller en båt, säkerhet lasten inuti beror på korrekt underhåll av släpets hjullager. Smörjning av lagren måste göras med regelbundna intervall för korrekt belastningsfördelning och mekanisk integritet av hjulen. Felaktigt underhållna hjullager kan orsaka hjulen att lossna utan förvarning och resultera i skador på släpet, dess last, och kanske folk.
Tung släp i bruk.
Funktion

Hjullager är en kritisk del av släpfordonet kroppen. De hjälper stödja trailerns vikt och hålla hjulen snurrande på axeln. Korrekt underhållna lagren tillåter hjulet att snurra fritt, utan att onödig friktion på släpvagnsaxeln. Ett hjullager som har försummats småningom läckor och försämras. Smuts och andra främmande föremål kan förorena lagren, orsaka nedbrytning av montering och eventuellt möjliggöra hjulet lossnar från axeln.
Tidsplan

Wheel lagerunderhåll frekvensen beror på trailern typ, hjulstorlek, och genomsnittlig lastvikt. Vissa tillverkare rekommenderar inspekterar och smörjer en RV: s hjullager gång per säsong, eller minst var 10.000 miles. Men båtsläp med små hjul kräver ompackning varje 2.000 miles. Generellt gäller att ju mindre däcket, desto snabbare hjulen slirar, vilket belastar lagren. Frekvens kan också bestämmas genom att betrakta hur släpet används och var den har rest.
Överväganden

År 2008, kostnaden för att få det här jobbet utförs av en professionell mekaniker var ca $ 125 per axel, baserat på genomsnittliga priser som erhållits från tre olika butiker RV reparation i södra Kalifornien. Dock kommer trailer ägare som försöker detta jobb hemma spendera mindre än $ 100 i delar. Proceduren kräver grundläggande mekanisk fallenhet, och bara kräver hög temperatur fett, trasor, en släpvagn hjul domkraft, en momentnyckel och en hammare. En bärande packare gör jobbet renare men är inte nödvändigt.
Identifiering

Hjullager designen har varit oförändrad under de senaste 50 åren, och smörja dem är enkel. Men innan du försöker det här hemma, är det en bra idé att ha en servicehandboken för släpvagn med instruktioner för förfarandet. Hjulen måste vara ordentligt åtdragna. Skaffa en ordentlig trailer jack, och blockera alla däcken på motsatt sida för att garantera din säkerhet när under släpvagnen.
Varning
p Om din släpvagn har Gamen alltför tunga laster eller har drivits off-road eller bogseras genom vattnet som täckte axlarna, är det en bra idé att utföra underhållet. Även vissa tillverkare glömmer att smörja hjullagren före leverans till återförsäljaren. Att testa nya hjullager på släpvagnar för överdriven friktion, tryck på däcket efter att den har varit i bruk. En varm däckytan kunde tyda felaktig smörjning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124974.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.