Bilbatteri Felsökning Information

Hård start, felaktig drift av elektriska tillbehör eller ett urladdat batteri under natten är symptom på att det kan vara något fel med din bils avgiftssystem. Batteriet är bara en del av detta system. Det är emellertid, det enklaste att ersätta och service. Om du upplever problem med din bilens elsystem, är batteriet den första att kontrollera. Vad du kommer att behöva

1. A DC voltmeter2. En uppsättning av box-end skiftnycklar (metrisk eller SAE, beroende på om din bil är utländska eller inhemska) 3. En tråd brush4. För batterier som inte är fabriken förseglade: hydrometer, destillerat vatten
laddningslampa
p Detta är bilens varningssystem som talar om att batteriet inte är tillräckligt laddas . Detta kan bero på ett internt fel i batteriet, eller på grund av att generatorn inte fimpa en tillräcklig laddning. För att testa om tillräcklig spänning når batteriet, placera sonderna voltmetern på terminalerna på batteriet när bilen är igång (positiv till positiv, negativ till negativ). Mätaren skall ange ungefär 14 volt. Om mätaren visar 13 volt eller mindre, är det fel på generatorn, inte batteriet. Om mätaren visar 14 volt eller mer, då tillräcklig spänning når batteriet, och batteriet är sannolikt felaktig och /eller behöver service.
Batteriet blir urladdat när bilen sitter

Detta kan antingen bero på att det finns en långsam strömförbrukningen, t.ex. en kupol eller trunk ljus kvar på eller själva batteriet vara defekt. Ett enkelt test är att koppla ur batteriet och lämna bilen sitter över natten. Om batteriet fortfarande är fulladdat, det finns ett avlopp och /eller en kortslutning i elsystemet och inte batteriet.
Hård /långsam igångsättning av startmotorn

Detta kan bero på antingen ett fel i startmotorn själv eller batteriet är inte att leverera tillräcklig spänning till startmotorn. Använd voltmetern för att testa batteriets spänning när motorn stängs av. Det bör vara strax över 12 volt. Om batteriet klarar detta test, sedan använda startkablar för att ansluta ett extra batteri (eller installera en annan känd, bra batteri) och se om startmotorn stängs ordentligt. Om det ändå inte stängs ordentligt, då är problemet med startmotorn.
Underhåll av batteriet


Om ditt batteri är inte den typ med slutna celler, kan det vara möjligt att lägga till destillerat vatten till batteriets celler och återställer dess prestanda. Bänd försiktigt av locken cellerna med en skruvmejsel och tillsätt små mängder vatten tills cellerna är fulla. Om du har en hydrometer, är det dags att kontrollera tillståndet av batteriets laddning. Sätt areometern i en av de öppna cellerna och dra en del av elektrolyt, sedan rådfråga hydrometer läsning.
P Om ditt batteri har förseglat celler, då du inte kan underhålla den. Att få en ersättare är den enda alternativet.


Byta den batteriet

Använda de wrenches fält i slutet, först ta bort de negativa terminalerna och sedan den positiva. Var försiktig så att inte den andra änden av nyckeln för att röra någonting annat, inklusive den andra terminalen inlägget av batteriet. Hjälp av vajern borste för att rengöra terminalerna. Installera det nya batteriet, var noga med att placera den på samma sätt som det gamla batteriet. Se dubbelt säker på att den negativa kabeln håller fast på den negativa inlägg och positiva till det positiva. Först Anslut först den negativa kabeln och sedan den positiva. Kontrollera att anslutningarna sitter stadigt hela vägen ner stolparna. Dra åt ordentligt.

Varje gång du klarar ett bilbatteri, tvätta händerna noga, eftersom batterisyra rester kan dröja på händerna.
Säkerhetsföreskrifter
< p> Det är alltid en bra idé att bära skyddsglasögon, gummihandskar, en butik förkläde eller gamla kläder när hanterar ett batteri.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124872.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.