Vad är en Throwout Bearing?

En throwout lagret är en del av ett automatiskt kopplingssystem som tillfälligt frikopplar motorn från manuell växellåda medan flytta. Den översätter en linjär tryckkraft från kopplingspedalen det snurrande kopplingsskivan monterad till svänghjulet. Det är ett axiallager med den inre lagerbanan fäst till kopplingen kasta ut armen och den yttre lagerbanan kontakt kopplingselementen de-manövreringsceller fingrar. Det förenar tillbakadragandet dragkraft på snurrande kopplingsenheten med den icke-roterande koppling koppling. Manuella växellådor

Kopplingar tillåter förare att köra och lätt skiftar mellan kugghjul i manuella växellådor som bilar accelererar eller bromsar genom att ta bort alla drivkrafter från synkroniseringsmekanismerna tänder och kragar förskjutning i transmissionen när kopplingspedalen är deprimerad. Kopplingar består av en lamell, med plätering friktionsbromsprocessen material som tätt kläms mellan två plana maskinbearbetade metallytor - en på svänghjulet och en på kopplingen tryckplatteaggregatet bultad till det. Tryckplattan har en serie spiralfjädrar eller en enda stor platt bricka fjäder för att ge den klämkraft behövs för att hålla kopplingsplattan inte glider när den sänder motoreffekten till transmissionen.
Urkoppling

När kopplingspedalen trycks ner, antingen mekaniska eller hydrauliska mekanismer överföra den linjära kraften till urkoppling arm som tillämpar kraft på innerbanan av throwout lagret som i sin tur matar den till den yttre ras kontakt kopplingsfingrarna. Att kopplingspedalen trycks fingrarna komprimerar engagemang fjädrarna i kopplingen, vilket gör att kopplingen skivan och transmission att snurra oberoende av motorn.
Clutch återingrepp

Vid acceleration från ett stopp, föraren gradvis och jämnt tillåter kopplingspedalen att komma tillbaka upp, och gradvis kopplingsmekanismen återansluter motorn till transmissionen. Detta sker successivt genom alla växlar tills marschfart uppnås. Det är alltid rekommenderat att föraren helt ta bort allt tryck och kontakt från kopplingspedalen under körning så att alla glider mellan kopplingslamellen att upphöra, och allt tryck som skall avlägsnas från throwout lagret.
Ökad Komponent Life

livet av båda kopplingarna och lager throwout kan ökas avsevärt genom att inte "rida" på kopplingspedalen. Detta betyder inte att använda kopplingspedalen när en fotstöd eller låta kopplingen systemet att förlora sin fria lek gap på ungefär en halv tum. Dessutom undviker drag-race stil startar och skiftar från varje trafikljus kraftigt ökar livslängden på alla komponenter drivlina.
Throwout lagerunderhåll

Throwout lager är pre- smorda och tätade för livet på fabriken. Byte av en utsliten throwout bäring kräver avlägsnande av transmissionen från svänghjulet balanshjulkåpan att rensa lagret hos den ingående axeln. Vid denna punkt, är det praktiskt att byta kopplingen också, eftersom den totala arbetskraften är endast minimalt ökas genom att förnya hela systemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124860.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.