Nissan GT-R Problem Transmission

Nissan GT-R är den senaste versionen av Nissan Skyline, även om det inte längre bär den moniker. GT-R är en veritabel fest av högteknologi. Den drivs av en 3,8-liters, 24-V6 som pumpar ut 480 hästkrafter. Dess chassi är all-wheel-drive och växellådan är lika high tech, och består av en DSG manuell växellåda som växlas med växelpaddlar monterade på rattstången. Det har förekommit några rapporter om dessa växellådor självförstörande. Liksom alla helt nya fordon, är det GT-R upplever vissa barnsjukdomar frågor medan Nissan järnklubbor ut problemen. Växellådan

Växellådan i GT-R är GR6, som utvecklats exklusivt för bilen. Det utnyttjade dubbla kopplingar och tredubbla synchronizers kotte att tillåta extremt snabb växling. Det finns en koppling till första, tredje och femte växeln samt en för andra, fjärde och sjätte växeln, så att de redskap som inte används på tiden att vara förvald. Växellådan har flera olika inställningar som varierar hur aggressivt det skiftar, allt från autoläge till en mycket mer aggressiv R-shift-läget. GT-R har också en Hill Start Assist liknar BMW: s, där bilen kan automatiskt tillämpa bromstrycket på en kulle för att hjälpa till att starta.
Problem

problem som har rapporterats med GT-R gäller för det första redskapet kugge, som under stress kan utveckla sprickor och sedan misslyckas helt, förstöra växellådan i processen. Liksom många nya superbilar från Porsche, BMW och Ferrari, kommer GT-R med ett launch control-funktionen, som kan användas för att producera de dramatiska accelerationssiffrorna att bilen skryta genom att hålla motorn vid 4.800 rpm och sedan snabbt släppa kopplingen. Detta gör det möjligt att gå från 0 till 60 mph på 3,2 sekunder. Varva med motorn vid ett högre varvtal ger mer vridmoment, men det är också oerhört hårt på växellådan när den plötsligt överförs till alla fyra hjulen i en bil som väger £ 3800. Eftersom det finns så mycket dragkraft tillgängliga, hjulen "hop" istället för spinning, skicka mer kraft till växellådan. Resultatet har varit förstörelsen av vissa GT-R växellådor, som kostar $ 20.000 till ersätta.
Överväganden
p Det finns några företag som PPG (Pfitzner prestanda Växellådor) som utvecklar starkare komponenter för GT-R: s växellåda. Vissa ägare som kör sina bilar extremt aggressivt uppgraderar den första växeln och den ingående axeln med starkare delar. Liksom de flesta tillverkare, är Nissan är ganska mamma på ämnet fel i växellådan. Det har också förekommit rapporter om Nissan tömning garantier och vägrar att ersätta de växellådor på bilar som har sett frekvent användning av launch control.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124859.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.