Hur Förhindra utsläpp Auto batteri

Rätt batteri underhåll är avgörande för att få en långvarig batteri som utför upp till specifikationerna. De flesta auto batterier misslyckas i förtid eftersom de inte har används och underhålls på rätt sätt. Närhelst en automatisk batteri används, eller sitter oanvänd, kommer det börja släppa. Åtgärder måste vidtas för att ta itu med denna urladdning, för om det lämnas därhän, kan det orsaka permanenta skador på batteriet. Saker du behöver
Terminal Cleaner Review Wire Wrench borste
ställa
Batteriprovare (specifik vikt typ) katalog Automatisk trickle laddare, batteri Anbud eller motsvarande
Visa fler instruktioner
1

Håll batteriet rent, speciellt den övre delen av batteriet och polerna. Ansök renare batteripolen och skrubba bort all oxidation eller batterisyra med en stålborste. Skölj rent med vatten.
2

Inspektera anslutningarna för både korrosion genom att leta efter byggt upp oxidation eller syra som har börjat att äta bort på anslutningarna eller batterikabeln på en regelbunden basis. När du gör detta, också ta sig tid att sätta in en skiftnyckel på muttrarna till batteripolerna och se till att de är säkra. Addera 3

bort locken på toppen av öppna batterier och kontrollera nivån elektrolyt vätska i batteriet varje månad. Tillsätt vätska om det behövs så att den helt täcker blyplattorna inuti batteriet.
4

Testa batteriets skick genom att kontrollera den specifika vikten hos elektrolyten. Billig specifik vikt testare finns på bildelar butiker. Ta bort locken från batteriet. Kläm lampan på toppen av testaren, in spetsen på testaren i elektrolyten vätskan, och sedan frigöra lampan så att den suger elektrolyten i testaren röret. Ta en läsning från skalan på testare och jämför den med tillverkarens specifikationer för batteriet. En specifik vikt läsning som inte uppfyller dessa specifikationer innebär att det kan vara dags att byta batteri.
5

Använd en automatisk underhållsladdare för att behålla din batteriet när bilen batteriet inte kommer att vara i bruk under en lång tidsperiod. Långa perioder av inaktivitet är den största orsaken till oönskad batteriurladdning. Sippra laddare kommer automatiskt hålla batteriet på en full laddning utan överladdning det. Se avsnittet Resurser för en länk till Battery Tender hemsida, en respekterad tillverkare av dessa laddare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124850.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.