BMW Turbo Underhåll

Oavsett om du äger en BMW 335i, som har en twin-turbo N54, en turboladdad diesel eller ens ha en äldre BMW turboladdad med en eftermarknad kit, kan några tips hjälpa en turboladdad motor köra mer tillförlitligt. Tack vare framsteg inom teknik, underhåll en turbo är inte så delaktig som det brukade vara, men överladdade bilar gör nytta lite mer vård än normalt aspirerade fordon. Låt turbo varma upp

När du startar bilen, kör lätt tills oljan har haft en chans att värma upp. Turbos förlitar sig på motorns smörjsystem att hålla dem svalna och fungerar tillförlitligt. Genom att undvika höga laddtryck på turbon när den värms upp, minskar du slitaget på turbos och motorn.
Låt det svalna
p Om du har just kört bilen hårt, speciellt på ett spår eller på en backroad där du kan nå högre varvtal för längre perioder än vad du kan i normal trafik, låt turbos ordentligt kall innan du stänger av motorn. Vad detta innebär är att låta motorn gå på tomgång så länge som en minut för att låta temperaturen i turbos svalna.
Korrekt underhåll

Eftersom en turbo s impeller snurrar på tusentals RPM, turboladdare skapa en hel del värme, vilket kräver mer frekventa oljebyten. De flesta ägare av turboladdade bilar byta olja så ofta som var 4.000 till 5.000 miles som förebyggande underhåll. Det är också viktigt att använda rekommenderade varumärke och vikten av olja. Denna regel kommer att vara syntetisk olja, vilket är vad BMW fabriken använder i sina nya bilar.
Uppgraderingar
p Om du har en turboladdad BMW som en 135i, 335i eller 535i och köra bilen väldigt aggressivt, är en bra idé att installera en större eftermarknads intercooler. Detta kommer att kraftigt minska temperaturen i turbon vid hård körning, lägga till livslängden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124844.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.