Symtom på en blåst topplockspackning

En av de mest kritiska tätningar innanför någon bilmotor är topplockspackningen. Denna korsning mellan motorblocket och cylindern måste innehålla kraft förbränningen inuti cylindern. Den tätar även ett antal passager för motorns kylvätska och genomgår vilda temperatursvängningar när motorn värms och kyls. Om topplockspackning blåses det kan resultera i mindre irritationsmomenten eller stora problem som riskerar fel på motorn. De flesta symptom på en blåst topplockspackning kan diagnostiseras genom noggrann observation, och specialiserade verktyg kan hjälpa till att bekräfta problem innan tidskrävande och kostsam reparation. Kylvätska i cylindrarna

Ett område av misslyckande är tätningen mellan en motor cylinder och en kylmedelkanal. Eftersom kylmediet värms upp, och stiger trycket, kommer den att tvingas in i cylindern under insugningsslaget. Denna kylvätska blinkar till ånga vid förbränning och syns som ett vitt moln som kommer från avgasröret. Denna ånga molnet kommer att vara mycket tjockare än normalt ses under kallt väder, och dessutom har en söt doft som matchar av frostskyddsmedel. För att bestämma den exakta cylindern, där två tester kan utföras. Visuellt inspektera tändstiften kommer troligen dyka upp en som är synligt våt eller tydligt renare än resten. En komprimering mätare kommer att visa lägre tryck i den drabbade cylindern.
Luft i kylsystemet

Liksom problemet med kylvätska i cylindrarna, luft i kylvätskan är också orsakas av ett fel av huvudet packning mellan en cylinder och kylmedelkanal. Vanligtvis kommer detta att hända samtidigt som kylmedel läcka in i cylindrarna. De snabbaste symptom att titta efter är överhettning och låg kylvätskenivå med någon uppenbar läcka. Dessa symtom även uppstå av andra skäl än en blåst topplockspackning, dock, och andra tester behövs för att bekräfta problemet. Test kit finns från många butiker auto del som kommer att visa om avgaser är närvarande i kylmediet av bensinmotorer, och komprimering testning kan visa lägre tryck i den läckande cylindern.
Olja i den kylvätska

Ibland en blåst topplockspackning sker på ett sätt som gör att motoroljan att komma in i kylsystemet. Eftersom detta kommer sällan påverka prestanda, kan symtomen gå oupptäckt under en lång tid. Regelbunden inspektion av kylvätska är det bästa sättet att fånga detta problem innan ytterligare motorskador uppstår. Om någon olja har blandats med kylvätska, kommer det att ha förändrats i färg till en ljusbrun, nära färgen på kaffe med mycket mjölk tillsätts.
Kylvätska i Oil

kylvätska in i smörjsystem är ett av de vanligaste problemen topplockspackning, och eventuellt en av de mest skadliga för din motor. Som med olja i kylmediet, kan du märka några förändringar i motorns prestanda, och blåst topplockspackning kan gå oupptäckt för mycket ett tag. Det är oftast upptäcks under oljebyten. Svårare fall orsaka att oljan bli mycket tjock och klumpiga, med en lätt brun färg. Mer kan dock smärre problem vara svårare att hitta. Symtom uppträder mycket tidigare på vipparmarna. Titta på undersidan av oljelocket och ner i oljepåfyllningsöppningen för samma tjocka och tan oljeblandning. Addera kylvätskeläckor

Du kan också se en blåst topplockspackning som orsakar endast en kylvätska läcka. Tidiga symtom är överhettning och synliga pölar av kylvätska på marken. Stäng inspektion av utsidan av motorn kan visa platsen för läckan. Men det finns många andra områden på en motor som mer allmänt läcker kylvätska, och det kan vara svårt att fastställa källan. Detta gäller särskilt på äldre motorer som har samlat en hel del smuts och smuts. En ultraviolett färgämne testkit kan hjälpa bättre lokalisera källan till några läckor, och dessa finns på de flesta bildelar butiker.
Compression Förlust

Ibland en packning kan misslyckas och orsaka en cylinder för att bara förlora kompression. Den första indikationen på blåst topplockspackning är ett hörbart väsande eller knackande ljud, vilket kan vara svårt att hitta, eftersom det låter som en dålig lyftare eller vipparm. Mer allvarliga fall kan se en märkbar förlust av kraft från motorn. Beroende på plats, kan du se luftläckage på motorn. Den mest exakta test för detta problem är en kompression mätare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124835.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.