Så ändrar Rear End Oil

Ändra påkörning eller differential olja är ett nödvändigt ont som rekommenderas i alla intervaller underhållsplanen. Märke och modell på fordonet kommer att avgöra svårighetsgraden och nödvändiga objekt. För det mesta är det en enkel sak att dränera den bakre änden och påfyllning den med rätt olja. Eftersom bakaxlar är utformade på olika, metoder för att slutföra dessa uppgifter varierar. Innan du börjar, se till ägarna handbok för korrekta flytande specifikationer och en reparationshandbok för det specifika fordonet. Detta kommer att säkerställa att du följer det korrekta förfarandet för ditt fordon. Saker du behöver
Vehicle hiss
Oil fånga pan
hylsa och spärrskaft set
svart RTV silikon Permatex packning
Specifik växellådsolja
Parts Cleaner Review Packning skrapa
Posi-tillsatsen (om tillämpligt) katalog Owners manual
Repair manual
Momentnyckel
Bottle pump
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet på en hiss. Samtidigt som man försöker göra det här projektet själv, är det bäst att ha hela bilen lyfte från marken med framaxeln något högre än bakaxeln. Medan endast bakhjulsdrift, fyrhjulsdrivna eller all-wheel drive fordon kräver påkörning olja ändras, tömmer olja på vissa fordon kommer att begränsas i genom att lyfta precis fram-eller bakaxeln.
2

Inspektera bakre differential grundligt. Många lastbilar och stadsjeepar behöver ta bort den bakre differentialen luckan att dränera påkörning olja. Andra fordon kan använda en avtappningspluggen vid botten av differentialen. Inspektera påkörning axeldifferentialen att lära där avloppet alternativet och refill pluggar alternativet finns innan du fortsätter.
3

Placera oljan dropplådan strategiskt under påkörning differential avtappningsplugg . eller lock
4

Ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttag - vissa pluggar kan erbjuda en viss kvadrat-drive insats där enheten i rätt storlek spärr endast behövs - eller ta bort påkörningar bultarna börjar från toppen och arbeta dig till botten. För applikationer avtappningspluggen, kommer oljan rinna när kontakten tas bort. Låt rinna till en rännil eller dropp innan du sätter i kontakten och dra åt. Fortsätt till steg sju för denna typ av fordon.
5

Bänd påkörning locket försiktigt med en packning skrapa för att bryta förseglingen av påkörning. Börja längst ned på locket för att tillåta olja att börja rinna långsamt. Förstå att om locket avlägsnas snabbt, är två eller fler liter växel-glidmedel kommer att forsa ur differentialen. Applicera försiktighet och vara redo att flytta fångsten pan vid behov. Rengör anliggningsytorna på påkörningar och differentierad locket för att avlägsna gamla Permatex packningen med packningen skrapan. Var noga med att ta bort alla gamla packningen bitarna från båda ytorna för att förhindra läckage. Rengör differential locket med en del rengöringsmedel för att ta bort eventuella metallspån och oljeslam.
6

Placera en 1/4-tums droppe nytt svart silikon Permatex packning runt omkretsen av den differentiella locket. Var försiktig så att inte packningen mot insidan kanten av locket. Permatex packning kan skada insidan av en bakre änden om det blir inne växlarna och olja. Låt Permatex härda i några minuter och sedan tillbaka kåpan och sedan byta ut bultarna. Dra åt bultarna enligt vridmoment specifikationerna för fordonet i reparationshandboken. Låt Permatex packningen härda per instruktioner innan du lägger påkörning olja.
7

Ta bort pluggen för bakaxeln. Beroende på fordonets denna kan placeras på den differentiella locket eller den främre övre delen av axeln. Pluggen kan kräva en kvadrat-enhet för att ta bort eller helt enkelt ta bort en gummiplugg.
8

Lägg till ny växellådsolja till den bakre änden, som sysselsätter en flaska behov pumpen. Var noga med glidmedel som används är specifik för fordonet. Även vissa bakre ändarna anställa en positiv rörelse bakre ände som kräver en speciell tillsats. Var noga med att lägga tillsatsen som anges för att hindra skador på den bakre änden, om tillämpligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124830.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.