Prizm bränslefilter Rutiner

Geo /Chevrolet Prizm var en produkt av ett joint venture mellan Toyota Motor Corp och General Motors. Det delar samma kropp stil som Toyota Corolla, anställa en 1,6-liters motor på tidigare modeller. Senare var båda 1,8-liters och 2,0-liters motorer tillgängliga. Den tidigare modellen Prizms presenterade en inline bränslefilter som krävs Underhållsintervallen förändringar av 15.000 miles för förgasarmotorer och 30.000 miles för bränsleinsprutning motorer. Men när GM tappade Geo namn, fortsätter att bygga Prizm under Chevrolet titeln, var bränslefiltret integreras inuti bränslepumpen och krävde ingen bytesintervall underhåll. Placering av bränslefilter

Oftast, på 1,6-litersmotorn är bränslefiltret sitter på förarsidan brandväggen i motorrummet, precis nedanför huvudcylindern. Den förgasarmotorer sitter vertikalt i en hållare med gummi bränsleledningar kör till den. Den bränsleinsprutning filtret hålls till brandväggen med en metallhållare och sysselsätter linjer metall bränsle knutna till toppen och botten av det. Senare modeller med 1,8-liters motor placerad bränslefiltret nära bensintanken, under förarsidan bakre hjulhus. Byta förgasare bränslefilter

En enkel
ersättare reparation, behöver förgasarmotorer bara en fångst pan nedan för utspillt bränsle och en tång för att ersätta den. Expansion klämmor måste flyttas längre ner gummi linje, och sedan vrida bränsleledningar av gummi och försiktigt bända bort dem från bränslefiltret. Bränslefiltret kan sedan lyftas rakt upp ur fästet den sitter i, försiktigt så att inte tippa den, eftersom den fortfarande är fylld med bränsle. Installera det nya filtret genom att vända på förfarandet.
Byta bränsleinsprutning bränslefilter

bränsleinsprutning motorbränsle filterbyte är lite mer utmanande . Det kräver separation av linjer metallbränsle från metallbehållaren bränslefiltret. Eftersom bränslesystemet är under tryck, måste fackföreningarna skruvas loss från varandra långsamt för att avlasta trycket. Uppenbarligen är en fångst pan strategiskt placerad under fordonet krävs också.

Även separation av bränslefiltret och bränsleledningar låter som en ganska godartad uppgift, anslutningarna är täta (på grund av bränsletrycket) och kräver två olika storlekar flare nycklar för att försiktigt bryta det uppkopplade och filtrera fria från varandra - utan att vrida och skada bränsleledningen - och sedan skruvas helt. Detta är samma för både toppen och botten bränslefiltret anslutningar. Demontera bränslefiltret fästet bulten för att ta bort konsolen och sedan bränslefiltret. Notera flödet indikatorn pilen stämplat på externa kapseln av det nya filtret, eftersom de använder en riktad bränsleflöde. Pilen ska peka på den övre bränsleledningen körs till motorn. Byt fästet, och uppgiften är klar. Börja alltid Prizm att leta efter läckor och dra åt anslutningarna vid behov. Det kommer också att börja hårdare än normalt vid första tills bränslet är återställd till bränsleinsprutarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124798.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.