Vad är en säkerhetsbrytare?

Gränslägesbrytare används på många olika typer av eldrivna maskiner och utrustning för att förhindra skador eller skador vid aspekterna av drift rörelse går utanför normala gränser. Gränslägesbrytare vanligtvis justeras till ett utbud av rörelse strax utanför de vanliga knappar Driftsgränsen för enheten. En typisk tillämpning för dessa brytare är på kraftfulla maskiner i allmänt bruk av vanliga användare som papperskorgen soptunnor i bostadsområden eller åkattraktioner där rörelse måste omedelbart upphört att skydda livet i händelse av ett brott i maskinen. Driftprincip

gränslägesbrytare brukar seriekopplas med den motor som driver den rörliga armen, hjul eller fixtur, så att om den normala planeringen inte stoppa enheten inom de fastställda fysiska gränser, enheten antingen stoppas eller dras tillbaka till sitt viloläge eller stoppläge. I fallet med en robot hög hiss i en lagerlokal, skulle säkerheten gränslägesbrytare förhindrar lyften från att skjuta genom taket ifall dess operativa detektorer missade översta hyllan i en lagerhyllan. När motorn stoppas, är en varning eller larm ljus eller horn brukar påverkas att råda operatören att något har blivit fel och maskinen har rubriken utanför normala förflyttningsgränser.
Drop Out Circuit

gränslägesbrytare är oftast fast att passera el till enheten så länge det är inom normala gränser. Om det går utanför gränsen, är en spak eller knapp nedtryckt, och stoppar passerar el - det öppnar. Detta är en felsäker krets. Om någon del av säkerheten kretsen skulle fungera dåligt, tar systemet i sig strömmen från enheten genom sin underlåtenhet liksom av dess korrekta funktion.
Barrel Movers

Många industrianläggningar använder automatiserad robot fat eller låda movers som stänger sina fastspänning band tills de känns rätt motstånd. Men om en människa skulle falla i pick-up-området, skulle de fastspännande banden nära en dimension endast något mindre än tunnan, vilket skulle förhindra roboten från att krossa det mänskliga. I detta fall skulle de robotarmar har säkerhetsbrytare i sin arm svänger för att detektera läget för fastspänning banden. Addera Robotic Palleförpackare

Många packning och lastning är automatiserade och utförs av maskiner. Gränslägesbrytare satt en fördefinierad utanför säkerhetszon, som maskinen skulle stoppas om det försökte gå utanför dessa gränser.
Pressar och Vises

Många pressar och skruvstäd , kan generera många ton kraft, begränsat till ett minimum dimension av säkerhetsbrytare, sparar många fingrar, tår och andra bihang från allvarliga skador. p> Under årtionden har gränslägesbrytare förhindrat många en driven sjukhussäng från vika en patient till en mänsklig plånbok.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124781.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.