Hur fixar Automotive Radiatorer

Fastställande kylaren i bilen själv kan vara relativt enkelt och smärtfritt, särskilt om du har en idé om vad som är fel med det. Till exempel stegen för unclogging en radiator är helt annorlunda från processen för att reparera en sprucken kylare. Det första målet är dock att se till att det verkligen är kylaren som har problem, och inte en slang, termostaten eller själva motorn. Saker du behöver
Om Clogged:
Radiator flush
kylvätska
Skruvmejsel (för kylarslangen) katalog Om Sprucken:
Epoxi
Sandpapper
Visa fler instruktioner
Om Clogged
1

Köp en radiator flush i en flaska från lokala Biltema. Dessa kommer vanligtvis kör ca $ 10 och agera som ett avlopp öppnare i de flesta fall. Att gå med ett populärt varumärke i stället för generiskt är oftast en bra idé också. Generellt gäller att ju mer du betalar för radiator flush, desto bättre kommer det att fungera, så inte snåla.
2

Låt bilen svalna, ta bort kylaren eller tryck kapsyl och häll innehållet i färgen i den. Kontrollera att kylsystemet är full, och sätt på locket. Starta bilen och låt motorn gå i 10 till 30 minuter, beroende på instruktionerna på baksidan av flush flaskan (olika företag kräver olika tidpunkter). Stäng av motorn och låt den svalna i minst 30 minuter.
3

Töm kylsystemet helt. För att göra detta, ta bort den nedre kylarslangen och starta motorn med en plast badkar eller panorera under kylaren. Detta kommer att tvinga vattnet från kylsystemet och in i badkaret. Var noga med att inte låta något spill på marken eftersom kylmediet anses vara ett farligt material och du kan bötfällas.
4

Återkoppla kylarslangen och fylla systemet igen med tillverkarens rekommenderade blandning av vatten och kylvätska. Byt inte locket ännu. Starta motorn och låt den gå tills termostaten öppnas. Titta för vattnet att strömma in i kylaren eller tryck flaska. Om det börjar röra sig är radiatorn inte längre tilltäppt. Om det bara sitter där, kan det vara antingen dags att byta termostat eller kylaren. Om Knäckt
5

Köp en metall-spackel, såsom JB
Weld eller QwikSteel, på Biltema. Dessa epoxi är inte dyrt och gör ett bra jobb på att laga spruckna radiatorer. JB Weld är en tvådelad epoxi som kommer i separata rör och kräver blandning. QwikSteel är också en tvådelad epoxi, men det kommer i ett enda rör i en kitt formulär. Bryt en bit bort och knåda den tills de inre och yttre material blandas ordentligt och kittet är en enhetlig färg -. En mörkgrå
6

Förbered knäckt yta på radiatorn genom att ta bort all färg med sandpapper, som kommer att tillåta epoxin att binda bättre med metallen. Om sprickan är aktivt gråtande vätskor, töm kylaren tills kylvätskan är under spricka och torka området väl.
7

Applicera epoxi på hela spruckna delen och den omedelbara omgivningen, enligt anvisningarna på förpackningen. Låt epoxin torka i minst 12 timmar för att säkerställa den härdar helt. Det finns ingen anledning att goop epoxi på, eller att lägga hälften av innehållet på crack. Applicera tillräckligt för att täcka sprickan och om en 1/4-tums runt den.
8

Fyll systemet med kylvätska, starta motorn och observera spruckna området när epoxin har härdat. Om det fortfarande läcker, kan det skadas permanent och professionell hjälp eller radiator utbyte kan bli nödvändigt. Om epoxi helt fast läckan, då finns det inget mer att göra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124778.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.