Gasfjäder Design Guidelines

Gasfjädrar ger en rad fördelar i bil-, marin-, industri-och inhemska fjädrande applikationer, speciellt där kontrollerade dämpning krävs. Vare förskjutas i spänning eller kompression, gasfjädrar ger en nästan konstant kraft genom hela sin slaglängd jämfört med spole eller blad metall eller sammansatta fjädrar. De kan också byggas med speciella funktioner som variabel dämpning och blockering. När tillämpas korrekt, gasfjädrar är tillförlitliga och varaktiga alternativ till spole och bladfjädrar i linjära situationer. Gasfjäder Principer

En enkel gasfjäder består av en sluten rörformig metallisk cylinder med en slät polerad hål, en tättslutande kolv med en uppmätt borrhål, en mikro-färdiga kolvstång, ett visst belopp av oljefyllning, och en gasformig högtrycks-laddning, vanligtvis kväve. Eftersom den faktiska fjäderkraften åstadkommes av det höga trycket av laddningen gasen verkar på skillnaden i områden mellan toppen och botten av kolven, är kraften i grunden bestäms av högt gastryck verkar mot tvärsnittsarean av utskjutande kolvstången själv. Dessa stavar är vanligen mellan 1/4 och 1/2 tum i diameter. Så för att utveckla en kraft på 100 pounds med en kolvstång diameter på ca 1/3 tum kräver ett tryck av ca 1400 pounds per square inch. Dämpning tillhandahålls av olje-och eller gas är förskjutna till den motsatta sidan av kolven med ett litet hål i kolven. När en komprimerad fjäder släpps, sträcker den sig långsamt snarare än knäppa tillbaka.
Any Length

Gasfjädrar kan vara mycket lång jämfört med kompressions spiralfjädrar grund av den inneboende styvheten hos kolvstången-cylinderkonstruktion. De allra flesta av gasfjädrar levereras är komprimering, vilket innebär att de är utsträckta i vila, och stången trycks in i cylindern när fjädern komprimeras. De flesta gasfjädrar kan komprimeras till ungefär 60 procent av deras utökade längd. Använder

Justerbar höjd kontorsstolar använder gasfjädrar för att höja eller sänka
Common sätet, och sedan ge ett lås för att hålla det på en höjd, med manöverspaken. Gasfjädrar används också ofta i bil-och marina applikationer för att hålla upp motorn huvar, bagageutrymmen och luckor. De används också i vilstolar, fixturer positionering och industrimaskiner.
Ansökan Design Guidelines

Observera följande dimensionerande. Först bestämmer den effektiva slaglängden hos fjädern och den önskade fjäderkraften. Kraften bör alltid vara i en direkt linje med centrumlinjen av gasfjädern att förhindra buckling av den slanka enheten. Sedan, cylinder och kolvstång båda behöver skyddas från stötar, stötar och märken, skador eller nötning. Slutligen bör särskilda funktioner såsom extern låsbar och variabel dämpning övervägas.
Försiktighetsåtgärder

vara under extremt högt tryck, bör gasfjädrar aldrig öppnas, klippa eller böjda . Kolvstänger måste hållas rena, och aldrig slipat, arkiveras eller målade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124773.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.