Batteri Billaddare Instruktioner

Om du har turen att aldrig haft att ladda ett bilbatteri, oddsen är att du kommer en dag. Det finns två vanliga anledningar till varför du skulle behöva använda ett bilbatteri. Den första är uppenbar: Du lämnade något på i bilen som dräneras batteriet. Det andra är att batteriet är nära slutet av sin livslängd. Ingenting varar för evigt, och även om ett batteri kan räcka upp till 10 år eller mer lång, faktum är, efter tre till fem år, beroende på kvaliteten, börjar batteriet att försämras. Hur batteriet fungerar

Batteriet i en bil ger tillräckligt ampere att starta motorn och sedan ge volt till elektriska krav. När bilmotorn startar och är igång, återställs generatorn ampere och spänningen förbrukade ur batteriet och ger konstant backup för batteriet. En generator inte ladda ett bilbatteri, dock så när man är nära slutet av sin livslängd, inte uttrycka det inte ut tillräckligt strömstyrka som krävs för att vända startmotorn. Laddning kommer tillfälligt hjälpa till att få motorn att starta, men kan inte ge tillförlitlighet på nästa planerade start-up.

Batterier innehåller en utspädd lösning av svavelsyra, som har en kemisk reaktion för att blyplattorna att blöt i det. Denna reaktion gör att batterierna flyktiga och känsliga att tända om en gnista uppstår. En brännbar blandning av väte och rymningar syre från ventilerna på batteriet, så om du laddar det felaktigt, du riskerar ett batteri explosion.
Batteriladdare Typer

Flera modeller av batteriladdare finns tillgängliga. Du får vad du betalar för. För att korrekt och säkert ladda ett bilbatteri, behöver du en 12-volts laddare. Många låg-line bil batteriladdare standard på 12 volt, så det finns ingen anledning att göra en justering av inställningarna för volt före laddning. Dock kan vissa high-line batteriladdare ladda mer än bara bilbatterier, och, när så är fallet, en 12-volts inställning bör tillämpas. Övriga inställningar på laddaren kan vara djup cykel, underhållsfri och konventionellt. De flesta bilbatterier, men underhållsfritt, skulle anses konventionellt. Den ampereinställning på laddaren är viktigt, och bruksanvisningen bör läsas i sin helhet. Höga amp inställningar ladda batteriet för snabba starter, men är inte så bra för batteriets livslängd. Låga amp inställningar kommer att ta mycket längre tid, men bilbatterier tenderar att hålla laddningen längre, utan inre skador, när de laddas långsamt under en längre tid.
Batteriladdning

Anslut inte laddaren till ett eluttag först. Alltid ansluta den till batteriet först för att förhindra levande ström genom batteriet klämmor laddaren. Fäst den röda positiva klämman på batteriet först. Fäst den svarta negativa klämman till jord från batteriet. Detta kan vara en icke-målad metall bult huvudet eller konsol. Jordning från batteriet kommer att minimera risken för att gnistor uppstår nära ventilationsöppningar på batteriet. Gör de justeringar som behövs till batteriladdaren rattar och knappar och sedan koppla in den i. Om tillämpligt, ställ in timern eller slå på strömbrytaren. Om du måste använda en förlängningssladd, vara säker på att det är av likvärdig kvalitet för att rymma laddaren. Ställ in timern på laddaren eller ställa en liknande manuell timer för att kontrollera batteriet när den slocknar. För att ta bort laddaren, den stängs först från den elektriska källan. Ta bort den svarta klämman först och sedan den röda klämman. Om du ska starta bilen innan du stänger av laddaren, se trådarna i klämmorna inte kan komma i kontakt med rörliga motordelar.

Att debitera en avinstallerade bilbatteri, utföra i samma sätt som ovan, men det skulle vara klokt att använda en dubbel-fastklämd jumper kabel för att slutföra anslutningen mellan laddaren och den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124764.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.