1997 Saturn Maintenance Information

Saturn bilar är kända för sin tillförlitlighet, hållbarhet och livslängd och med ett vakande öga och en strikt underhållsplan, kan du hålla din Saturn på vägen i många år framöver. Underhållsplaner delas vanligtvis under en period av månader och mil. Du bör använda vilken milstolpe som kommer först, vilket innebär att om du lägger en massa miles på din Saturn (mer än 12.000 miles per år) ska du följa körsträcka riktlinjer och få din Saturn servas oftare. Om du inte kör mycket (mindre än 12.000 miles per år) ska du följa de månatliga intervall. Varje halvår eller 6000 Miles

Byt motorolja och montera ett nytt oljefilter. Inspektera axel stövlar, fjädring och kulleden tätningar, byt ut om gummit är uttorkad, sprucken eller slits. Kontrollera avgassystemet och värmesköldar för tecken på rost, byta ut komponenter som läcker. Rotera däcken, undersöka slitbanemönster för tecken på ojämnt slitage som kan vara ett tecken på felaktig däcktryck eller dåligt fjädringskomponenter. Byt vätska i växellådan om bilen är utrustad med en manuell växellåda.
Efter varje 12 månader eller 18.000 Miles

Inspektera motorns bälten tillbehörsdrivningens och byt om de verkar uttorkad eller sprucken. Inspektera de övre och undre kylarslangar och byt om det finns tecken på läckage eller överdrivet slitage. Inspektera Värmeslangarna och byt om det finns tecken på läckage eller överdrivet slitage.
Var 24 månader eller 30.000 miles

Byt vätska och tryck filtret i växellådan om bilen är utrustad med en automatisk växellåda. Installera nya tändstift. Inspektera slangarna motorns vakuum, ersätta någon som visar tecken på läckor eller slitage. Undersök bränsletanken, tanklock och bränsleledningar. Byt rader stål bränsle som visar tecken på läckage eller rost. Byt gummi linjer som ser uttorkade eller sprött. Inspektera bränsletank för tecken på rost och byt ut vid behov. Byt motorns luftfilter. Tappa ur kylvätskan och spola kylsystemet. Har kylarlocket trycket testas, sedan fyller på systemet med ny kylvätska..
Varje 48 månader eller 60.000 Miles

Byt bränslefiltret
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124755.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.