Hur man tar bort Loctite Bolts

Loctite är ett varumärke av gängtätning. Det flytande tätningsmedlet appliceras från en flaska i en droppform. Dessa droppar flöde in i utrymmena mellan de passande gängorna hos en bult. Som härdar, hjälper det att låsa bultarna på plats. Loctite finns i tre typiska styrkor. Dessa styrkor identifieras av färgerna på tätningsmedlet. Färgerna i motsvarighet till de starka är blå, röd och grön. Blått är den lättaste styrkan med grön är den starkaste. Två olika metoder rekommenderas för att ta bort bultar som har Loctite tätningsmedel appliceras på gängorna. Saker du behöver
Proper-sized fast nyckel eller hylsa
Mutterdragare (handhållen eller luftdriven) katalog gasolbrännare (tillval) katalog Värmekanon (tillval) katalog Lödkolv (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Försök att ta bort bulten först med rätt storlek fast nyckel eller hylsa. Typiskt blå styrka tätningsmedel avlägsnas genom denna typ av mekaniska medel.
2

Använd en handhållen mutterdragare eller en luftdriven genomslag om bulten kan nås med dessa typer av verktyg. En vass roterande kraft kan bryta bindningarna i högre hållfasthet Loctite. Var försiktig så att du inte klippa bort bulten i motsvarande hål. Addera 3

hetta upp bulten huvud med en gasolbrännare. Om området är intill en brännbar lagring, såsom en gastank, du fortfarande skulle kunna använda en värmepistol. Den röda och gröna styrka Loctite generellt kommer att behöva någon typ av värme appliceras över 400 grader Fahrenheit, för att smälta det härdade tätningsmedel. En skiftnyckel eller effekter kan användas omedelbart medan bulten fortfarande är varm.
4

Använd en hög watt lödkolv för mindre skruvar och bultar. Tryck spetsen på lödkolven till skruvhuvudet och låta värmen att arbeta i området. Omedelbart ta bort skruven medan den fortfarande varm.
5

bort hela delen från aggregatet för att få bättre tillgång till bulten eller skruven. Detta kan vara det bästa valet om bulten är nära en gummitätning eller brandfarlig plats där någon värme appliceras kan orsaka en explosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124718.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.