Definition av en Powertrain garanti

I sin mest bemärkelse, är en drivlina för ett fordon som gör det gå. Drivlinan består i huvudsak av den motor, som vrider drivaxeln genom transmissionen. Drivaxeln, i en bakre-wheel-drive bil, vänder kugghjulen i den bakre, som vänder axlarna som vänder hjulen. Den bakre och axlarna är också en del av drivlinan. De delar som utgör drivlinan är dyra att reparera. Som en följd av detta, biltillverkare erbjuder garantier för att stå bakom hållbarhet deras yrkesskicklighet. Men olika bilföretag erbjuder olika garantier som erbjuder olika täckning av olika delar. Den garanti Wars

år, erbjuds de flesta stora tillverkare 3 år, 36.000 sjömil garantier, vilket innebär att det warrantied bilen i 36 månader eller 36.000 miles, vilket som kom först. Under 1999 erbjöd föga kända biltillverkaren Hyundai den första 10-år, 100.000 mil garanti som verkligen skakade upp marknaden. Ett år senare följde Kia kostym och sedan flera andra började utvidga sina garantitider. Nu, skydd som Toyota, Mitsubishi, Nissan, Infiniti, Lexus, Daimler Chrysler och Isuzu alla erbjuder drivlina garanti mycket längre än fabriken garantier. Några, i stället för att öka garantin skydd, började erbjuda fri vägassistans och andra extramaterial.
Inte alla garantier är gratis

Vissa garantier har självrisker i samband med vissa delar och arbete . Till exempel var Daimler Chryslers drivsystem garanti förlängas till 7 år men efter de första 3 åren du betala en $ 100 avdragsgill. Även vissa garantier inte kan överföras, vilket innebär att om du väljer att sälja bilen, går garantin inte med det. Andra kräver avgifter för att överföra garantier.
Underhåll

flesta garantier kräver att fordonet ska underhållas enligt tillverkarens rekommenderade underhållsplan eller garantin blir ogiltig . Så du inte bara har att svara för kostnaden för den flitiga hand om fordonet avseende olja och andra vätskeersättning, tändstift och så vidare, men man måste också föra register för att bevisa att du uppfyller dessa krav eller så kan du vara av lycka om motorn inte. Några garantier går så långt som att kräva att underhållsarbetet utförs av återförsäljaren. Addera eftermarknad och utökade garantier

Vissa bilägare föredrar att betala extra för garantier snarare än att konfronteras med en dyr reparation räkningen efter den första garantiperioden löper ut. Bilhandlare och andra företag erbjuder garantier som kommer, för alla avseenden, täcker livet på bilen. Beroende på längden och bredden av garantin, kan det bli dyrt så väger sannolikheten för ett katastrofalt misslyckande mot extra kostnad. Du måste också faktor i din förmåga att absorbera en stor räkning bilreparationer kontra budgetering de extra pengar som en del av den månatliga betalningar på fordonet.
Varning
p Det är viktigt när de köper ett fordon för att helt förstå vad som omfattas av garantin erbjuds av tillverkaren. Studera garantin noga innan du köper din bil. Det kan vara en svår och ibland till och med vilseledande dokument.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124658.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.